Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strużki potu płyną po rozgrzanym ciele

zlewają się w jeden strumień przy powiekach

gdy nocą wystrzał, paraliż przez słuch niesie

i w myśli wkłada widok mnóstwa ciał w strzępach 

Drzwi kulą się po ataku kolbą w żebra

odkrywając mokre od łez drżące ciała

dwa ukryte w policzku przy zębach z drewna

jedno na języku z czaszką po postrzałach

Godność wypluta w jezioro błota i krwi

strumienie czerwieni z popękanej czaszki

opływają puste białka już bez twarzy

Została niewinność klęcząca wśród innych

Oczy ukryte pod wodospadem cierpień

ściśnięte zęby by nie paść twarzą w ziemię 

czarne obłoki zamiast życia kolorów 

chłodny szept lufy, ostatni głos wieczoru 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj Alicjo - dziękuje za czytanie i ciekawy komentarz - mi chodzi o tą inną wiarę                       taki już jestem dociekliwy nic nie poradzę - a takich jak ja                       niedowiarków jest pół świata -                                                                                  Pzdr.serdecznie. Witam - dokładnie tak ja napisałaś - dziękuje za zrozumienie -                                                                                                Pzdr.serdecznie. Witam - zgadza się nie tylko ja szukam prawdy  - dziękuje za przeczytanie i komentarz -                                   Pzdr.słonecznie. @Andrzej P. Zajączkowski - @huzarc - @Toyer - dzięki - 
    • poruszasz trudny temat: giną ludzie w wypadkach np: rozwalona głowa - wiadomo żyć nie będzie ale tzw "podroby" jeszcze ciepłe funkcji swych nie zaprzestały - czemu nie dać ich komuś komu się przydadzą i gdzie będą dalej żyć? Nauka dała nam taką możliwość więc korzystajmy!! ps bo cóż z tęgo, że serce bije ale sterownika (układu nerwowego brak) za chwilę przestanie bić pozdrawiam
    • czasem to tylko zauroczenie na którym żyje plik wyobrażeń może synapsów rozleniwienie nie łączą sprawnie dobrych skojarzeń :))
    • złudzenia  jak lody  z kawałkami czekolady  smakują wybornie    i byłyby takie zawsze  gdyby nie … budzą się  owoce nie dojrzały zimna woda wrze w szklance    lubią komfort  a on  on nie zawsze  chce być blisko    zauroczenie nawet z konsumpcją  to jeszcze nie miłość    9.2025 andrew     
    • Strużki potu płyną po rozgrzanym ciele zlewają się w jeden strumień przy powiekach gdy nocą wystrzał, paraliż przez słuch niesie i w myśli wkłada widok mnóstwa ciał w strzępach    Drzwi kulą się po ataku kolbą w żebra odkrywając mokre od łez drżące ciała dwa ukryte w policzku przy zębach z drewna jedno na języku z czaszką po postrzałach   Godność wypluta w jezioro błota i krwi strumienie czerwieni z popękanej czaszki opływają puste białka już bez twarzy Została niewinność klęcząca wśród innych   Oczy ukryte pod wodospadem cierpień ściśnięte zęby by nie paść twarzą w ziemię  czarne obłoki zamiast życia kolorów  chłodny szept lufy, ostatni głos wieczoru 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...