Lucyferia Piekielna Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 pada i coś skrobie w suszarce nie mysz chyba wyplułam przecież słowne pułapki wyszeptałam w zamrożone usta ubrałam w nie - czekaniebo czekam tylko na niemoralne poranki z pospiesznie skrojonych orgazmów mrużąc cel jeszcze nieoswojony podglądam mleczne godziny pełne kołder i prześcieradełwyseplenionych z łóżek w poniedziałki mam bardziej zajęczą wargę
jasiu zły Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Lucyferio, jestem po ciężkim dniu nauki, więc nie skomentuję całości wiersza, bo jeszcze jej nie objąłem. Natomiast rzucił mi się w oczy ten fragment: "strącam szron z powiek" Powieki są już wszędzie, niedługo będę się bał lodówkę otworzyć. Tak wyeksploatownego motywu na tym forum jeszcze nie widziałem. Nie wspominając już, jak jest wyeksploatowany w ogóle w poezji. Jeszcze do tego szron? To już widziałem setki razy, chyba nawet u kogoś znanego ("powieki szron mruży", albo coś w podobie), ale teraz sobie nie przypomnę, bo szron mi się z Coleridgem jedynie kojarzy po wczorajszym filmie. Ogóne wrażenie jakie odnoszę to, że wiersz nienajlepszy (zwłaszcza jak na kogoś kto "Kumasutrę" popełnił), ale okaże się jak odpocznę. Pozdrawiam.
Lucyferia Piekielna Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Też nie uważam, że jest to najlotniejsza metafora i nie zawaham się jej wywalić, natomiast szkoda, że reszta też taka sobie. :( Miło mi, że kojarzysz moją Kumasutrę :) Również pozdrawiam i wielkie dzięki, że zajrzałeś. :)
Lucyferia Piekielna Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Wyrzuciłam :P I zespoliłam wers z mrużeniem z ostatnią zwrotką. Dajcie znać, czy lepiej - dzięki wielkie Izo. Nad orgazmami myślałam, ale wolę zostawić je w pierwotnej formie, miały być właśnie takie stworzone naprędce. Wielkie dzięki za propozycje zmian i również pozdrawiam - Lucy :)
Rekomendowane odpowiedzi