Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Prawdziwie makówkowy śpiew -  jak syreni
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@wierszyki :) Oj tak, konkurs Chopinowski dodaje kolorów tej jesieni:) Nie jestem znawcą ale lubię od czasu do czasu słuchać muzyki klasycznej (zwłaszcza przy haftowaniu ;)). Mnie podobali się prawie wszyscy z I etapu! Z Polaków najbardziej chyba przypadł mi do gustu Yehuda Prokopowicz choć nie wiem, czy jest szansa by któryś z Polaków doszedł do finału. Dubiel jest jeszcze młodziutki, może zastartować za 5 lat. Troszkę za delikatny ogólnie zdał mi się. Bardzo podobały mi się panie Bao i Yamagata, ale inne Japonki i Chinki też extra. Z panów Chen jest rewelacyjny choć paradoksalnie może za doskonały... Ale finał pewny. Hao Rao! Tylko nic dwa razy się nie zdarza choć może nie w tym przypadku :). Podobał mi się też Gabrielle Strata i mocno krytykowany Vincent Ong - on jedyny powiedział po swoim występie, że nie jest z niego zadowolony :) Ale ciekawa jestem jak sobie poradzi w II etapie, bo mnie się podobał. Tak czy siak, poziom ogólnie wysoki i jest kogo słuchać:)   Również pozdrówki         I dziękuję oczywiście:)    
    • Trafi motyka  na kamień ;) Pogodnie, chłód tylko wieczorny i wczesny nad rankiem.  Resztkę plonu się spopieli, Samo zbiory. Kiedyś dawniej byt dla wielu.   Pzdr

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @huzarc  nie nie jest, bo mimo wszystko mam nadzieję. Bo naszym dziedzictwem podwaliną Europy jest chrześcijaństwo. Mam nadzieję, że ten dom" ustoi", nie wyrwą mu korzenie- nam nie wyrwą. Dziękuję za piękny komentarz.       @violetta i tu masz rację.  Zostaliśmy wykluczeni z :Jedwabnego Szlaku- szkoda. Geograficznie jesteśmy prawie w środku Europy- to kiedyś był atut. Dzięki = trafny i dobry komentarz     @huzarc , no tak niby nic, a jednak ma a potem budzimy się w innej rzeczywistości. Życie składa się z małych rzeczy- jak małe elementy układanki, ale ta układanka potem stworzy większą całość. dzięki
    • To procesy podskórne, dyskretne. Aż pewnego dnia nagle wszystko niebiescy jest już bardzo takie jakie wydawało się, że jest. Pamięć łatwo przyswaja przełomy i pozycjonuje swoje spostrzegania dziejów wobec nich, ale z trudem dostrzega i stawia oporu temu, co po prawdzie rezonuje w mikroskali, ale ma powszechny charakter.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...