Gosława Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 przez pryzmat gęstniejącego powietrza Anna ogląda zachód słońca duszna woń maciejki niczym abażur otacza ganek głęboka cisza jak milczenie po zbyt głośnym słowie przerwana nagłym grzmotem pranie szorstkością żagli łopocze na wietrze światłoczułe przebłyski od wnętrza izby po nadgarstki ślizgają się czule tworząc przenikliwość dla oczu tylko on toczy się między światami wzdłuż powiek na przegubie dłoni zapętlony w oddechu po piersi po pełne wargi na amen 5
jan_komułzykant Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 @Gosława jeśli to tylko wspomnienie, to żal, ale i tak piękne :) Pozdrawiam.
Berenika97 Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 @GosławaPrzeczytałam wiersz trzy razy i za każdym razem zobaczyłam coś innego. Jest bardzo intrygujący, te ulotne chwile, które tak pięknie opisujesz, mają swoje znaczenie. Piekny!
wierszyki Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Tak sobie przeczytałam: otacza gatunek :-) Bo tak jakby cały świat zależał od jednej chwili. (a ganki bardzo lubię :-) Pzdr.
Gosława Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2025 @wierszyki oj ja też fanki uwielbiam I werandy Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Berenika97 bo ten wiersz nie jest taki jednoznaczny jak by się wydawało Może nawet bardziej smutny niż sensualny @jan_komułzykant pozdrawiam Janku serdecznie 2
Stracony Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2025 @Gosława Na początku "widziałem" wątek męski. Jednak nie. Ten wiersz to poddanie się magicznej chwili zachodzącego Słońca. Jesteś jakby w mocy tej chwili, zjednoczona acz odizolowana od reszty świata. Można to uznać za erotyzm, coś pierwotnego. Własna interpretacja podoba mi się najbardziej :)
Gosława Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2025 @Stracony mnie bardzo cieszy każda interpretacja Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi