Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Leszczym

Leszczym

W tabelkach profesorów są wielkie dane

i w ich milionach lokuje się sprawstwo

mnie artystę czy mnie pacjenta

innymi słowy emocjonalnego wrażliwca

(jednak tak)

w powyższe się nie wtajemnicza bo

za dużo i w dodatku podobno

pro publico bono

bym napisał, opisał i nazwał

wystawiłbym się na zarzut braku zakulisowości

(ech, ech, ech)

lubią gdy my po prostu piszemy bajki

i najlepiej jeśli dla dzieci lub dorosłych dzieci

Warszawa – Stegny, 06.08.2025r.

Leszczym

Leszczym

W tabelkach profesorów są wielkie dane

i w ich milionach lokuje się sprawstwo

mnie artystę czy mnie pacjenta

innymi słowy emocjonalnego wrażliwca

(jednak tak)

w powyższe się nie wtajemnicza bo

za dużo i w dodatku podobno

pro publico bono

bym napisał, opisał i nazwał

wystawiłbym się na zarzut braku zakulisowości

(ech, ech, ech)

lubią gdy my po prostu piszemy bajki

i najlepiej jeśli dla dzieci lub dorosłych dzieci

Warszawa – Stegny, 06.08.2025r.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak, Suno w darmowej wersji 3.5. Tym razem trochę nie radziło sobie z wymową głoski ł, którą musiałem zastąpić w jednym miejscu literą u, i chyba się udało, bo prawie tego nie słychać

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

. Problem też był z takimi słowami jakstrwożyć, co chyba słychać .   Dzięki :) Pozdrawiam.
    • @Alicja_Wysocka Dziękuję bardzo 
    • Tydzień nam dano, tydzień rozmowy. Zwykłe śniadania. O co gra się toczy? Między słowami ruchome piaski. Słabość tak łatwo wydobyć obcym. Jakiś tam żarcik — poczucie sprawstwa. Szacunek za lat czterdzieści — banknocik. Emerytura rzecz pewna i ważna. Niewypłacalność jak zator proroczy Za elegancki wystrój kołnierza. Za ogolenie się — niech ma — dla żony. Objęcia, gdy się samemu iść nie da. Czasem zwyczajny po prostu dotyk.          
    • @Robert Witold Gorzkowski  Widziałam "Natchnienie" Żmurki". Z nim śmierć niestraszna. A wiersz jak elegia, ale przecież nie skarga. Nie boję się śmierci.   Rozłóż w radosnej dziękczynnej pozie Daj się nacieszyć i jeszcze pożyć Nad Twoją chwałą rozpostrzeć zorzę.   Łał! Wzniosły i poetycki bardzo. Taki Twój Robert.
    • Jest tyle miejsc zdobytych, widzianych. Italia, Hellada, czy "Martwa natura z wędzidłem". "Wysoko w górze- on", już nie wiem czy to zdumienie, zdziwienie- ono przecież też istnieje. Herbertowskie wołanie ze wzgórza Filopapposa- "on'! Widać, co, kogo, gdzie. A może to tylko błysk uporządkowania, tam leżą estetyk wszelkie doznania. Terborch- nie Vermeer i Rembrandt, dlaczego tylko jeden obraz? Albo tawerny, bezimiennie bliźniacze. Jestem tam, gdzie chciałam być, toast haustem powietrza. Za życie i radość spotkania chociaż ono nigdy nie mogło się zdarzyć.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...