Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jan_komułzykant Opublikowano 10 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 Jean seksoholik, do dam (gród Paryż), wiecznie tę jedną cholewkę smali, bo drugą, w te pędy, zwykle robi z gęby. Chce kto mu ‘w końcu’ stłuc co... azaliż? 9
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 @jan_komułzykant Ojoj, znam takich, co przerabiają gęby na cholewy :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 10 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka może niekonieczne w tych sprawach, ale chyba każdy z nas Alu zna kogoś takiego. Dziękuję, że zajrzałaś, ukłony :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 @jan_komułzykant Dawno Cię nie widziałam, więc koniecznie musiałam, pozdrawiam radośnie :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 10 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Dlatego Ciebie też jest mi milo widzieć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Klip Opublikowano 10 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 Jak zwykle u Ciebie niesztampowo. Pozdrawiam. Korzystając z okazji pozwolę sobie na takie wspomnienie nieocenionego Franka. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2025 (edytowane) @jan_komułzykant ładnie a ja dodam Panna Zosieńka z miejscowości Paryż rzekła do Janka: kochasz mnie - azaliż? A on nie gdybał, szybko zalizał. Szczęśliwie trójki się już dochowali :))) Edytowane 12 Lipca 2025 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 2
Nata_Kruk Opublikowano 11 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @jan_komułzykant... ostatnie słowo, przeurocze... :) Dołączam do słów Klipa... masz nieszablonowe pomysły. Zostawiam jeszcze słówko... dobranoc. 1
jan_komułzykant Opublikowano 12 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @Klip Nazbyt dla mnieś łaskaw, bardzo dziękuję :) Przyznam, że Kalisz też był, nawet jako pierwszy, ale że zbyt ‘grubo’ i z brzydką polityką mi się kojarzył, to poszedł w odstawkę. Żal, że nie ma już Franka. Dzięki za przypomnienie, pozdrawiam. 1
jan_komułzykant Opublikowano 12 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @Jacek_Suchowicz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uśmiałem się, bo limeryk przedni i do pozazdroszczenia, „azaliż” też mistrzowsko użyte i wykorzystane maksymalnie, jak widzę. Jedno , co martwi, to ten „zaraz”, miejmy nadzieję, że uleczalny był ;p Pozdrawiam. @Nata_Kruk Dzień dobry, dzięki za 'przeurocze', co zrobić, lubię staropolszczyznę. A dziadkowi Sienkiewiczowi z Imć Onufrym Zagłobą, to najchętniej postawiłbym pomnik, ze wszystkimi jego cytatami, by tkwiły na samej górze, z jednym ku przestrodze, dla mądrych i przemyślanych wyborów: "Gdzie męstwem i siłą nie poradzi, tam się fortelem wykręci " Dzięki Natko za odwiedziny, pozdrawiam. 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 przednia pochwała i to doceniam wedle życzenia od ręki zmieniam właśnie z tą chwilką zaraz na szybko by było lepiej jak dobrze mniemam :))) 1
jan_komułzykant Opublikowano 12 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @Jacek_Suchowicz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O kurka wodna, to był tylko taki żart z mojej strony, bo ów 'wyraz' też świetnie zgrywał się z resztą. Teraz jest mi naprawdę głupio, bo rzeczony "zaraz" dodawał poniekąd niezłego 'smaka', zarówno limerykowi, jak i ostrości w samej czynności, o której w nim mowa. Co prawda 'szybko' też ładnie, tylko czy pośpiech, akurat w tym przypadku, to na pewno dobre rozwiązanie? Właściwie z tym różnie bywa, więc już się nie wychylam. Sorrki za zamieszanie i bardzo dziękuję, również doceniam tak szybką i skuteczną reakcję. Sam jednak muszę wyrazić skruchę i obiecuję, że następnym razem powściągnę jęzor, co akurat w przypadku 'azaliż' niewątpliwie ma swoje znaczenie. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 zamieszczam wersję z poprzednią Panna Zosieńka z miejscowości Paryż rzekła do Janka: kochasz mnie - azaliż? A on nie gdybał, zaraz zalizał. Szczęśliwie trójki się już dochowali wg życzenia do wyboru :))) 2
jan_komułzykant Opublikowano 12 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @Jacek_Suchowicz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jan_komułzykant Opublikowano 12 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @wierszyki @Annna2 @Ajar41 @Maciek.J Dziękuję wszystkim pięknie za odwiedziny i czytanie, pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi