Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@violetta nie o zamożność chodziło mi a pozycję w relacji.

Dzika też może mieć fajne perfumy ale czy namówisz ją na plastykę? Po co miałaby cierpieć, żeby się przypodobać? A różnych zapachów kobiet jest wiele. To miała być metafora. 

Ściskam Violu, bb

Opublikowano

dobry wiersz ale równie dobrze można napisać to o mężczyznach...Jjaka kontrole mamy my mężczyźni, skoro tak łatwo ulegamy gdy pojawi się ta jedyna, te inne lub, te jedyne jak to bywa u seryjnych monogamistów. Moim zdaniem różni nas tylko forma osobnicza, a tak to ta sama moneta, forma nas różni co innego na awersie co innego na rewersie i tyle, a w związku przoduje ten kto mniej zaangażowany - tak słyszałem. 

Opublikowano

Gorzki wiersz. Co do zabiegów, to niebezpieczna droga na skróty, natomiast namawiać na ujędrniające (i nie tylko) ćwiczenia zawsze warto. Wydaje mi się, że dzikość, niezależność nie stoi w sprzeczności z dbaniem o siebie, swoje zdrowie i wygląd. Moja znajoma artystka, z tych dzikich, pali 2 paczki fajek i ma czarne zęby, a w jej domu dym stoi 24 godziny.  

Pozdrawiam serdecznie

@T.O w związku przoduje ten kto mniej zaangażowany - tak słyszałem. 

Też to słyszałem i może być to prawda, ale nie musi, bo w każdej grupie, w tym związki, dominuje ten, kto ma silniejszy charakter. To wychodzi na bardzo wczesnym etapie znajomości, nawet przy pierwszej randce. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To znaczy tak napisze, jak ja to widzę,

Silniejszy charakter z pozoru jest tym wiodącym. bo musi być ten słabszy. by ten nad nim dominował i w mojej ocenie nie jest to kwestia związku. Tzn  jeszcze nie... Moim zdaniem to etap doboru. Wspomnianej pierwszej randki i w moim postrzeganiu na tym polega sam dobór partnera. zwał jak zwał. Jeżeli poruszamy się w przestrzeni osób dorosłych gdzie związek ma umocowanie w dojrzałości  obojga, to w mojej ocenie: tyko mój indywidualizm i swoboda jest dominująca co za tym idzie egoistyczne podejście przoduje i w tym kontekście napisałem o tym im więcej myślę o sobie tym bardziej ja dominuje , ale z tym charakterem się zgadzam tylko, że moim zdaniem to jest wcześniej na etapie poznania i doboru, jak już ukonstytuuje się para to siła rzeczy charakter kogoś z tego związku zdominował na początku tego drugiego- jeżeli gdzieś popełniam błąd to wskaż bardzo proszę. pozdrawiam

Opublikowano

@T.O Napisałem skrótowo, bo silniejszy charakter powinien być wkomponowany w pewną wizję, która odpowiada obojgu i przekona drugą osobę do słuszności decyzji, w przeciwnym wypadku pozostaje budząca sprzeciw kontrola. Oczywiście najtrudniejsze są sprawy kluczowe, zwłaszcza te, gdzie opinie są różne, ale jak kiedyś tu napisała Iwonaroma, sztuką jest kochać i przewodzić. Pozdrawiam

Opublikowano

@T.O zapach perfum i zabieg ujędrniania pośladków są nastawione na pozyskanie lepszego samca. Nie wierzę, żeby kobieta na pustelni robiła sobie usta, dla własnej przyjemności. ;) Mężczyźni kupują drogie samochody, również by imponować nimi kobietom. Sama biologia i pożądanie. 

Mam zapachów sporo i ładnych kreacji, nie o wygląd mi chodzi a raczej intencję. 
Mam głębokie przekonanie, że dzika, osadzona w sobie kobieta to zintegrowana osobowość, która nie będzie walczyła o mężczyznę botoksem. 

Instynkt pierwotny, osadzenie w sobie - to forma indywidualizmu czy czego?

To jakieś inne poziomy, niż te o których myślę.

@violetta odcisnąć swój ślad w kimś? Jestem zdziwiona. Nie wpadłabym na to, żadnych skojarzeń. 

@Hiala a z tym się zgadzam. 

@Marek.zak1 Nie mam przekonania co do Twojego toku myślenia, chociaż zazwyczaj jest racjonalny. 

Pozdrawiam wszystkich, bb

Opublikowano (edytowane)

pozwoliłem sobie najciekawsze wybrać

dzika kobieta wamp może wampir

nieokiełznana w swych pragnieniach

z krwistą czerwienią jej do twarzy

i w sobie nic nie musi zmieniać

niczym modliszka pochłania samca

resztki czerwieni w bólu na stopach

a potem bije z niej elegancja

co dziś oznacza to słowo "kochać"

..

:))

Edytowane przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

zatem to egoizm? Społeczeństwo potrzebuje uległych wyrobników; żeby nie być egoistą musisz więcej z siebie dawać, a nie dbać o siebie.- Tak , altruizm popchnął nas do przodu tym nasza ludzka spoecznosc się cechuje ,ze nie zostawiamy najsłabszych kosztem pracy innych może gdyby eugenika zapanowała bylibyśmy innym społeczeństwem?