Adam12 Opublikowano 1 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 Bezradność jest starością Z dłońmi Opuchniętymi ze złości. Z drżącym oddechem W nieudanym pośpiechu. Bezradność jest człowiekiem, Na którego nikt nie czeka. Stającą się tożsamością, Amputacją nadziei bez znieczulenia. Bezradność Zabija bardziej niż życie. 3
Dagna Opublikowano 1 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 @Adam12 … dopóki życie się tli, ludzie staczają większe i mniejsze bitwy o swoje priorytety, czasem te bitwy są z samym sobą - gdy starsza, niepełnosprawna osoba przychodzi w odwiedziny z uśmiechem mimo bólu, odświętnie ubrana i nie daje po sobie poznać cierpienia, to wiem z jakim fighterem mam do czynienia. Ale gdy młodziutkiej, mądrej i pięknej dziewczynie dzięki polityce globalistów zostają wykłute oczy śrubokrętem podczas gwałtu, a później kona ona w agonii przez dwa tygodnie (!), to nie ma „ bezradności/ starości z eufemistyczną opuchlizną”, lecz widły płoną Autorze, widły! Ale wiatr kontrrewolucji wieje…
Annna2 Opublikowano 2 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Adam12 ciekawy wiersz- tak starość często wiąże się z bezradnością, ale czy ze złością- nie wiem, chyba że ta złość jest na swą niemoc
Rekomendowane odpowiedzi