Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 (edytowane) @andreasSam zaprawiłeś? Moje gratulacje! Edytowane 1 Lipca 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
andreas Opublikowano 1 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 @Alicja_WysockaMam talent kulinarny.
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 @andreasOraz poetycki :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 @Roma Żeby mi tylko zwarcia nie zrobiły te iskry, dzięki :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 @Sylwester_Lasota, dziękuję :)
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 2 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka „miałabym w oczach chociażby iskry” mnie zatrzymało piękny romantyczny wers cudna puentą aby chciało się wrócić i przysięgam wróciłem 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Robert Witold Gorzkowski Miło mi Robercie, dziękuję. Długo siedzę nad tytułem, a najdłużej nad puentą, bo to ona nadaje głębię i jest potrzebna w moim przekonaniu jak kropka nad i. Przyczynia się też do zapamiętania. Dawno temu przeczytałam wiersz i zapamiętałam tylko puentę. Tylko ona zapadła mi w pamięć, nie wiersz. Dwa pytania Zastanawiałeś się kiedy człowiecze, Po co dostałeś od Boga serce ? Rzekniesz - odpowiedź prosta przecie, Bym mógł kochać wielce. I ja się z tobą zgodzę, To wspaniały dar, Spotkać kogoś na swej drodze, Kto rzuci na ciebie swój czar. Lecz jeszcze jedno mam pytanie, Ono być może cię zaskoczy. Jeśli rolą serca jest zakochanie, To po co ci do tego jeszcze oczy ? Adam Kępkowski 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 @Naram-sin, dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi