Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O mowie nienawiści*

I płynie, fala, płynie - agresji

bezkarnej, systemowej i odgórnej

i to ofiara waszej represji,

donosiciele: władzy w depresji -

krasnale, niewolnicy: myśli - wtórnej,

schizofrenicy: głupcy w obsesji

i urojenia: pełne - opresji,

narcyzmu - egoizmu i podskórnej

impresji - ekspresji - procesji.

*więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor:

Łukasz Jasiński (czerwiec 2025)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

I o to właśnie chodzi*

Zbigniew Ziobro o Adamie Bodnarze: kiedyś urzędniczki w kajdankach zespolonych, a teraz matka na pogrzebie własnego dziecka - ta władza jest podniecona upokarzaniem polskich obywateli...

Źródło:wPolityce24

*zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian 

Pułkownik Łukasz Wiesław Jan Jasiński Herbu Topór 

Opublikowano (edytowane)

@andrew

A panu to przypominam: jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym, natomiast: telewizji - nie mam i nigdy nie będę miał, telewizja to nic innego jak narzędzie zniewalania umysłów, zresztą: telewizja jest dla ludzi wtórnych, internet - twórczych i bardzo dobrym przykładem jest nie kto inny jak pan - na podstawie mojego wiersza wrzucił mnie pan do określonego worka politycznego, słowem: brak - obiektywizmu, tak - Adam Bondar jako Minister Sprawiedliwości i Prokurator Generalny jest gorszy od Ministra Sprawiedliwości i Prokuratora Generalnego - Zbigniewa Ziobry, ten pierwszy jest człowiekiem Iustitii, drugi - Ordo Iuris, otóż to: Ministerstwo Sprawiedliwości, także: Kościół Rzymskokatolicki - nie zostali poddani weryfikacji jak Służba Bezpieczeństwa i Wojskowe Służby Informacyjne, więc: mamy co mamy, normalny człowiek wprowadziłby w tej sytuacji - Stan Wyjątkowy lub Stan Wojskowy - zlikwidowałby Ministerstwo Sprawiedliwości i Kościół Rzymskokatolicki i zacząłby budować system prawa (państwowego i kanonicznego) od samych podstaw - tego uczył prawdziwy Polak - Roman Dmowski.

Łukasz Jasiński