Mariusz57 Opublikowano 25 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2025 (edytowane) Gdy raz kiedyś Ją spotkałem Spacer lasem zaproponowałem Powiedziała bardzo chętnie I chwyciła mnie za rękę. Podziwiając piękne krajobrazy Nasze usta zetknęły się kilka razy Spacer z Tobą jest wprost boski Znikają nasze codzienne troski. Płyną chmury, szumi las Ptak ze śpiewem wita nas Tu jest motyl a tam ważka Jesteś śliczna jak z obrazka. Tutaj żabka a tam jaszczurka Spójrz, jaka ładna chmurka Tutaj zbocze, tam rzeki toń Już mam w rękach Twoją dłoń. Tutaj dumny dąb i pochyła brzoza Jesteś delikatna jak mimoza Tyle tu różnych barw i zieleni Czyż nasz los się odmieni? W koło jest pięknie i tętni życie Czy długo mam kochać Cię skrycie? Jeśli nie chcesz, uszanuję Twoją wolę Jednak na rozstanie nigdy nie pozwolę. Bo gdzie miłość zapanuje, Człowiek szczęścia oczekuje A gdzie miłość z wzajemnością Chce być przy niej wręcz z radością. Edytowane 25 Czerwca 2025 przez Mariusz57 (wyświetl historię edycji) 2
violetta Opublikowano 25 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2025 Laurkowy wierszyk, ale fajny.
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 25 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2025 @violetta a Alicja_Wysocka by powiedziała Violka ty na poważnie… a ja z przyjemnością przeczytałem i się uśmiecham to czysta poezja niczym nie skalana. 2
violetta Opublikowano 25 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2025 @Robert Witold Gorzkowski przyznaje rację, bardzo ładny. 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 25 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2025 (edytowane) „Jeśli nie chcesz, uszanuję Twoją wolę Jednak na rozstanie nigdy nie pozwolę” Z męskiego punktu widzenia ten fragment najlepszy taki Polski Edytowane 25 Czerwca 2025 przez Robert Witold Gorzkowski (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 25 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2025 @Robert Witold Gorzkowski Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale mnie tu znają i wiedzą co bym powiedziała :) Robercie, serdecznie pozdrawiam, fajny jesteś! A teraz coś o wierszu, no cóż, każda zwrotka mogłaby być wpisem do pamiętnika, jeszcze brakuje U góry róże, na dole fiołki my się kochamy jak dwa aniołki. Ale głowa do góry, każdy z nas zaczynał, życzę powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi