Leszczym Opublikowano 13 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 Szczęście jest na szali i jest tam troska. Duże szczęście (radość) i mała troska idą w bum albo nawet boom. Warszawa – Stegny, 13.06.2025r. 2
Dagna Opublikowano 13 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 … nie wierzę w dualizm 1:1, dobro ma większą/ głębszą - wręcz nieograniczoną moc; zło jest tępe ze swej zasady, bo destrukcja nie daje żadnych owoców, ma w swą istotę wpisane ograniczenie, reszta to wiara w determinizm,a ja dalej wolę…cuda :) 1
Leszczym Opublikowano 13 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 @Dagna Oj dagna tu nie o zło dobro, a o szczęściu i trosce, a to nieco inne są pojęcia :)) Wiem, bo sprawdziłem, jak dużo radości i mniej troski to wtedy coś się może fajnego wydarzyć. Jeśli jesteś pamiętną Dagmarą Dąbek, wybacz jeśli nie trafiłem z domysłem, to po primo lubisz satyrę, a idzie nowa taka piosenka, a po secundo jesteśmy zdaje się wstępnie ustawieni na wymianę książek. Ale wiem, że są osoby co zmieniają nicki i nie zawsze umiem je rozpoznać :)) Może nawet zasłaniają się za vpnami :)) 1
Dagna Opublikowano 13 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 @Leszczym … jestem bardzo pamiętną, wiem, wyślij namiary na priv. gdzie mam wysłać książeczkę. Mnie chyba nie należy teraz obdarowywać książkami, bo mam ich na siedem kocich żyć ( i pomimo czytania parę godzin dziennie, nie zdążę ze wszystkimi)… Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , pozdr. 1
Leszczym Opublikowano 14 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2025 @Dagna Owszem odezwę się bo zbieram :))
M_arianne Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 @Leszczym Coś za coś. Wszystko ma swoją cenę? 1
Leszczym Opublikowano 20 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 @_M_arianna_W_ Chyba tak jest, chyba rzeczywiście...
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 20 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 Baby Boom! Hurra! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 20 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 @piąteprzezdziesiąte Tak, miałem i baby boom na myśli :))
M_arianne Opublikowano 20 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 (edytowane) Może z pogranicza z... *X, bo to zależy. *X nie Z. (popr.) Edytowane 20 Czerwca 2025 przez _M_arianna_W_ (wyświetl historię edycji)
Leszczym Opublikowano 20 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 @_M_arianna_W_ sorki, nie wiem co masz na myśli, zupełnie nie wiem. Pokolenie Z? 1
M_arianne Opublikowano 20 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 (edytowane) @Leszczym Nic dziwnego, bo to skucha. X. Edytowane 20 Czerwca 2025 przez _M_arianna_W_ (wyświetl historię edycji)
Leszczym Opublikowano 20 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 @_M_arianna_W_ Teraz to już doprawdy w ogóle nie rozumiem. Jaka skucha? Czyja skucha? Że co że tekst na szali jest skuchą? No przecież może być nią.
M_arianne Opublikowano 20 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2025 (edytowane) @Leszczym Skusiłam, bo pomyliłam pokolenia. Za zielono mam dziś w głowie. W minilesie byłam. Pozdrawiam. Edytowane 20 Czerwca 2025 przez _M_arianna_W_ (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi