Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 3 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 @beta_b Jeśli już mowa o ptakach, to: w Polsce od kilku lat można zaobserwować sępów kasztanowatych i nic a nic - nie ma to wspólnego z tak zwanym ociepleniem klimatu, tylko: wojną na Wschodzie Europy i Bliskim Wschodzie, tak, inne gatunki też można zaobserwować... Łukasz Jasiński 1
beta_b Opublikowano 3 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 @Łukasz Jasiński lubisz. Piszesz o ptakach? 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 3 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 (edytowane) @Wędrowiec.1984 Tak, ptaki drapieżne są bardzo inteligentne i nie atakują ofiar większych od samych siebie i prawdopodobieństwo wynosi - 000000000000000000,1% i należy pamiętać - lot sokoła wędrownego w dół wynosi od 320 do 400 kilometrów na godzinę - musiałbym znać masę tych balonów... Łukasz Jasiński Edytowane 3 Czerwca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 3 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 Są też balony stratosferyczne, pierwszy był polski, wykonany z jedwabiu.
beta_b Opublikowano 3 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 @Łukasz Jasiński 3000m3 powłoka, ten pomarańczowy. Zaimponowałeś mi z tymi ptakami. Lubię, chodziłam na spacery ornitologiczne, mam ścieżki dxźwiękowe ptaków itp. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 3 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 (edytowane) @beta_b Nie, po prostu jestem kreatywny, ostatnio jak robiłem testy na IQ na czas (20 minut i 4 zł) - wyszło mi IQ 118, darmowe: od 128 do 135 - IQ, a co? Łukasz Jasiński @beta_b Tak, sokół wędrowny przebiłby i razem z wybuchem odleciałby w górę i przeżyłby... Łukasz Jasiński Edytowane 3 Czerwca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
beta_b Opublikowano 3 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 @Łukasz Jasiński grzaniec nie wybuchnie. Bb 1
violetta Opublikowano 3 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 @Łukasz Jasiński bociany mają bardzo ostre dzioby:) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 3 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 (edytowane) @beta_b Grzaniec? Sprawdza mnie pani? To skąd po otwarciu butelki z piwem jest lekki dźwięk? To jest właśnie ciśnienie dwóch różnych reakcji chemicznych! Pewnie mi pani jeszcze powie, że jak olej kapnie na ogień z kuchenki gazowej - nie będzie jeszcze większego ognia? A cukier powoduje cukrzycę, a nie - tłuszcz? Może jeszcze pójdziemy dalej: iż to brzoza rozerwała skrzydło w Smoleńsku - zamiast - trzech wewnętrznych wybuchów? To może jeszcze dodam: to samoloty rozwaliły wieżowce w USA - zamiast - podłożone ładunki wybuchowe u fundamentów tych wieżowców? Tak? Logika, proszę pani! Łukasz Jasiński Edytowane 3 Czerwca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 3 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2025 @Łukasz Jasiński grzaniec - to określenie branżowe, skrót - balon na ogrzane powietrze. W odróżnieniu od gazowca (na wodór, ew. hel). Zaszło nieporozumienie. A do polityki nie chcę nawiązywać.
andreas Opublikowano 5 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2025 @beta_bMam podobnie. "Dzięki długoletniej wprawie sam siebie trawię." - Sztaudynger Pozdrawiam. 2
beta_b Opublikowano 5 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2025 @andreas przybij piątkę. Raźniej mi z takim komentarzem. Bb 1
Deonix_ Opublikowano 5 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2025 Wiersz, który ze mną bardzo rezonuje, jest bliski moim wnętrznościom, że się tak wyrażę :) Zazdroszczę Peelce, że po wszystkich ciężkich przejściach dała radę osiąść, ustabilizować się. Coś pięknego :))) Deo
beta_b Opublikowano 7 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystko przemija, nawet najdłuższa żmija ;) czasami rozmowa lub terapia pomoże. Ściskam, cudna Deo. Bb 1
Rekomendowane odpowiedzi