Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
W dniu 18.05.2025 o 00:11, _M_arianna_W_ napisał(a):

Zgrabnie napisana historyjka o tych dwojga.

Całe życie w kilku zwrotkach.

Może nie całe, ale jedynie mała jego cząstka. Bardzo dziękuję za przeczytanie i dobre słowo.

Pozdrawiam. 

W dniu 18.05.2025 o 07:24, andreas napisał(a):

@Sylwester_Lasota I bez znaczenia, czy byli wielcy, bogaci i sławni, czy tacy maleńcy jak w Twoim wierszu; Koniec jednaki.

Pozdrawiam.

Tak, to prawda.

Dzięki za czytanie i komentarz.

Również pozdrawiam.

W dniu 18.05.2025 o 08:00, Dominika Moon napisał(a):

Kwintesencja ludzkości. Ciepły jest ten utwór do czytania, warto go mieć ze sobą w kajeciku. Prawie jak wyznacznik, do czego dążymy.

Pozdrowienia.

Niezmiernie cieszy mnie taki odbiór i komentarz.

Również pozdrawiam. 

W dniu 18.05.2025 o 11:14, Roma napisał(a):

Od pasikoników po galaktyki...

Twój wiersz poza tym, że jest przemyślany i bardzo dobrze napisany, to wzrusza, gratuluję.

Od pasikoników po galaktyki... hmmm... to niesamowite, co może pomieścić się w ludzkich umysłach. Nieprawdaż?

Za resztę dzięki :)

Pozdrawiam.

W dniu 18.05.2025 o 12:21, Naram-sin napisał(a):

Działa jak wyzwalacz (w rozumieniu psychologicznym) wielu różnych tęsknot, które w drzemią w człowieku. Przypomina baśnie, gdzie tacy mali ludkowie (często właśnie para staruszków żyjących na uboczu, gdzieś w chatce pod lasem) potrafili oderwać się od głównego nurtu rzeczywistości i szczęścia poszukać w sobie, a nie w tym, co mogą dostać od świata.

No cóż, pozostaje mi się jedynie cieszyć, że ten skromny wierszyk sprowokował Cię do napisania takiego komentarza. Podoba mi się. :)

Pozdrawiam.

16 godzin temu, _M_arianna_W_ napisał(a):

Zgrabnie napisana historyjka o tych dwojga.

Całe życie w kilku zwrotkach.

Może nie całe, ale jedynie mała jego cząstka. Bardzo dziękuję za przeczytanie i dobre słowo.

Pozdrawiam. 

9 godzin temu, andreas napisał(a):

@Sylwester_Lasota I bez znaczenia, czy byli wielcy, bogaci i sławni, czy tacy maleńcy jak w Twoim wierszu; Koniec jednaki.

Pozdrawiam.

Tak, to prawda.

Dzięki za czytanie i komentarz.

Również pozdrawiam.

9 godzin temu, Dominika Moon napisał(a):

Kwintesencja ludzkości. Ciepły jest ten utwór do czytania, warto go mieć ze sobą w kajeciku. Prawie jak wyznacznik, do czego dążymy.

Pozdrowienia.

Niezmiernie cieszy mnie taki odbiór i komentarz.

Również pozdrawiam. 

5 godzin temu, Roma napisał(a):

Od pasikoników po galaktyki...

Twój wiersz poza tym, że jest przemyślany i bardzo dobrze napisany, to wzrusza, gratuluję.

Od pasikonik po galaktyki... hmmm... to niesamowite, co może pomieścić się w ludzkich umysłach. Nieprawdaż?

Za resztę dzięki :)

Pozdrawiam.

4 godziny temu, Naram-sin napisał(a):

Działa jak wyzwalacz (w rozumieniu psychologicznym) wielu różnych tęsknot, które w drzemią w człowieku. Przypomina baśnie, gdzie tacy mali ludkowie (często właśnie para staruszków żyjących na uboczu, gdzieś w chatce pod lasem) potrafili oderwać się od głównego nurtu rzeczywistości i szczęścia poszukać w sobie, a nie w tym, co mogą dostać od świata.

No cóż, pozostaje mi się jedynie cieszyć, że ten skromny wierszyk sprowokował Cię do napisania takiego komentarza. Podoba mi się. :)

Pozdrawiam.

• Dodaj nową pozycję...