Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 15 Maja 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 znam twoją duszę z nieziemskiego przenikania lubię ją spotykać na polu starego przedświata delikatny pocałunek skrył wykładniczo rosnące rozedrganie działam z najgorszej materii - ludzkiego ciała więdną nerwy wzroku przeżyję inna mojej rzeczywistości i tak nie ma głęboki pomagiczny dreszcz to dopiero początek w ciężko oplatającej energii pożądania nie opuszczaj moich snów 10
Rafael Marius Opublikowano 15 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma to jak bratnia dusza albo siostrzana, jak kto woli. 1
Gość Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy przedświat może być młody? Jest przecież przestrzenią, która istniała zanim słowo stało się światem. To jest jedna z tego rodzaju metafor dopełniaczowych, od których trzeba się trzymać z daleka, bo zionie na kilometr grafomanią. Puenta ambiwalentna, z jednej strony - do bani, z takim banałem i to na samym końcu, z drugiej - przecież o to w wierszu chodzi, do tego zmierza cały przekaz. Nie wiem, czy np. nie przeniósłbym tego na początek utworu - punktem wyjścia może być coś oklepanego, bo można się spodziewać, że w dalszych częściach zostanie to pokazane od niebanalnej strony. Wiersz dla mnie tu się kończy - a w rzeczy samej wcale nie, bo przecież zaczyna od nowa - jak Uroboros. A w ogóle o tej porze słabo już widzę, więc przeczytałem 'pomagiczny deszcz' i nie potrafię sobie tego wytłuc z głowy. Ze wszystkim znaczeniami, które znajdują w tekście punkty zaczepienia. Edytowane 16 Maja 2025 przez Naram-sin (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 16 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 @Naram-sin Hmm, grafomania... Nie zaprzeczę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cześć Viola Cześć Rafał, mam w pracy nowego kolegę. Ma na imię tak jak Ty 2
violetta Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 @Somalija hej dawno cię nie było :)
Somalija Opublikowano 16 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 @violetta Pracuję i mam same problemy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
violetta Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 @Somalijagrunt się nie przejmować:) na wybory idź :)
Gość Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 @Somalija Napisałem o jednej metaforze. Takie dopełniacze to budowanie metafor na bardzo prymitywnym schemacie - energia pożądania, i w ten sposób można generować w nieskończoność - oddech pragnienia, dreszcze namiętności, dotyk wspomnienia, kwiaty marzenia, słodycz tęsknoty, szaleństwo uśmiechów - a to wszystko (poetycko) jest martwe i sztuczne.
Rafael Marius Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też taki fajny jak ja, czy mniej? A może więcej?
Somalija Opublikowano 16 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , Ty jesteś fajniejszy, mądry i wrażliwy. Takich mężczyzn jest bardzo mało 1
Rafael Marius Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dziękuję bardzo, aż się zawstydziłem.
Somalija Opublikowano 16 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 @Naram-sin Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, czasem zapominam o bierniku i jadę dopełniaczem...
violetta Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 @Somalija już myślałam, że będą nowe relacje:)
Somalija Opublikowano 17 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2025 @violetta Będą, będą nie martw się Viola Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Corleone 11 Opublikowano 19 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2025 @Somalija Wypunktujmy: - nieziemskie przenikanie, - stary przedświat, - wykładniczo rosnące rozedrganie, - głęboki pomagiczny dreszcz. Mmm... - wystarczy za komentarz. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam serdecznie.
Somalija Opublikowano 19 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2025 @Corleone 11 Cześć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Corleone 11 Opublikowano 19 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2025 @Somalija Witam Cię Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Arsis Opublikowano 23 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2025 @Somalija dobry wieczór albo dzień dobry, albo... jedno i drugie...
Somalija Opublikowano 23 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2025 @Arsis Cześć... oglądałam debatę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi