Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeszcze zakwitną dla nas jabłonie
i sad odurzy słodkim zapachem

/czy wciąż pamiętasz żółtą sukienkę
i kolorowe pachnące kwiaty.../

ze śmiechem zbiegniemy

na dziką plażę
układać bursztynowe serca
spleciemy ręce
wsączymy w uszy

kocham
na zawsze
do końca świata

czy jesteś w stanie mi uwierzyć
/a gdybyś zamknął teraz oczy.../

jeszcze ci czule zdejmę ze skroni
czerwieńszą od maków biedronkę

popatrz

motyle mam we włosach
a w twoich oczach znów błyszczy słońce

Opublikowano

@Claire

Jeśli tu wstawiasz tekst, musisz się liczyć z różnymi opiniami i na swoje piersi wszystko przyjąć (powiedziałbym na klatę ale jesteś kobietą) nawet te, z którymi się całkowicie nie zgadzasz. Wiesz jak by było nudno gdyby wszyscy sobie wzajemnie kadzili - nawet ksiądz by z nudów umarł. 

Masz prawo myśleć swoje i ten człowiek też ma prawo robić to co robi - osobiście Ciebie nie obraża. Poproś o szczegółową analizę i uzasadnienie.

Ale nie wiem czy zwróciłaś uwagę, że zainteresowanie pod Twoimi tekstami ostatnio spadło a tak fajnie zaczynałaś - nie sądzę aby portal był pełen indolentów?

Opublikowano

@Jacek_Suchowicz

Komentarz nie był skierowany do ciebie i dziwię się, że poczułeś potrzebę zareagowania.

Problem z portalami literackimi polega na tym, że zmusza się część uczestników do aktywnego życia portalowego. Nie każdy ma na to czas i ochotę. 

Spadek "popularności", jak nazwałeś zjawisko, kompletnie mi nie przeszkadza. Punkty jak wszędzie odzwierciedlają relacje międzyludzkie TWA, które mnie nie interesują. 

Jeśli moje utwory zaniżają poziom literacki tego amatorskiego towarzystwa, a Ty jesteś osobą upoważnioną do poinformowania mnie o mojej "niedoskonałości", to oczywiście pozbieram je i opuszczę portal. 

W przeciwnym razie proszę nie kontynuować tego tematu...

/C

• Claire zablokował(a) ten utwór
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...