Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Domysły Monika Moniko moje eksperymenty z piosenkami inaczej wyglądają. Kumpel mój tekst przegaduje z AI. A to powoduje, że nie chcę go bardzo tym obarczać. Przygotowuje mi od 4 do 6 wersji, czasem dodaje sam z siebie jakiś pomysł, a potem to idzie w gotowe. Czy uuu trzeba tutaj wydłużyć, no można by było. Ale ja tego nie robię sam. Jak mi się uda i wytrwam spróbuję uzbierać takich piosenek 15. Zostało mi jeszcze 10. A potem to może być jakiś materiał do rozmowy z prawdziwymi muzykami. Ja nie jestem muzykiem, nie zaśpiewam tego, nie mam specjalnie dużych tam znajomości. Jestem też głuchy jak pień. Nie nadaję się na jakąkolwiek scenę. Więc siłą rzeczy muszę ciut poprzestawać. Gdzieś w wersjach się zatrzymywać. No i tak robię. 

Opublikowano (edytowane)

@Leszczym

Głuchy jak pień to Ty nie jesteś, toć lubisz posłuchać dobrej nuty masz podobny gust muzyczny do mnie. Wiesz, czasami wystarczy jeden singiel, by o nim z kimś przegadać, bo może to mieć wpływ na kolejne 14. 'Zabawę' (oj, chyba to poważnie) z muzyką uważam za kawał dobrej roboty. 

Za toć - wybacz lubię czasami pobawić się słowem

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez Domysły Monika (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Domysły Monika A to akurat przyznaję, bo jak coś wrzucasz, a zdarza Ci się to też mi się bardzo podoba :))) Ale faktem jest też, że jestem całkowicie głuchy. Słuchałem muzyki sporo, więc mam jakieś rozeznanie. Mam porównanie, kiedyś mocno się tym interesowałem. A od kilku lat już do tego sobie wracam, notabene też trochę z przymusu. Teksty piszę szybko i mocno na czuja. Jakieś pół roku sąsiad mnie wręcz poprosił o napisanie piosenki. Odmówiłem mu. Nie sądziłem, że to w ogóle jest możliwe. No a potem drugi sąsiad mnie znów poprosił. Pokazał mi nawet jakiś mój tekst, który mógłby się nadawać. Pokminiłem i wyszło. Bo w ogóle okazuje się, że to da się zrobić. No i tak powstało te 5 piosenek. W zamiarach jest faktycznie 15, coś w rodzaju płyty. Ot takie buty ;))