Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Roma Opublikowano 22 Kwietnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) bosa tańczy w kałuży wariatka! coś śpiewa chyboczę się lekko gorąca herbata ścieka po ściankach kubka już na dworze oblizuję palce wrócę jak skończą się gusła gdy ujrzę brzask teraz tańczę do niemodnych wierszy śpiewam nasze wiersze jeszcze drgam niezgrabnie słowa spływają po brodzie po szyi do serca już świta? Edytowane 25 Kwietnia przez Roma (wyświetl historię edycji) 9
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia @Roma Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja z Tobą, bo tych nowomodnych nie czuję. Wiersz, to nie mięsko, nie psuje się, jeśli jest dobry, dobrego dnia :) 3
andreas Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) @Alicja_Wysocka Jakiś czas temu nieżyjący już Gustaw Holoubek powiedział, że dla niego największym współczesnym polskim poetą jest Jan Kochanowski. @Roma A Maryla Rodowicz też śpiewała "A wariatka jeszcze tańczy"; słowa Osiecka. Pozdrawiam. Edytowane 23 Kwietnia przez andreas (wyświetl historię edycji) 3
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia w poezji moda nie istnieje są wiersze złe lub bardzo dobre czy rym czy wolny ja się śmieję styl oraz myśli - są istotne :)) 1
Roma Opublikowano 23 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. racja :) dzięki @Alicja_Wysocka, że zajrzałaś. Spokojnej nocy :) @andreas ajj znam, znam :) "szalona wiruje chusta szalone wirują usta otkaczałka wariatka ech nie patrzy do lustra czerwona na niej sukienka czerwona w sercu udręka otkaczałka wariatka ech przed losem nie klęka" dziękuję za wizytę i pozdrawiam :) @Jacek_Suchowicz prawda :) miło, że wpadłeś, dobrej nocy Jacku :) @Jacek_Suchowicz @any woll @iwonaroma @Domysły Monika@Łukasz Jasiński dziękuję za polubienie :) Edytowane 23 Kwietnia przez Roma (wyświetl historię edycji) 2
- - - Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia Bardzo dobrze, atawistycznie, ze słowiańską dzikością. Poezja podróżuje do swoich pierwotnych przeznaczeń. 1
Dagna Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia @Roma @Roma … mam wrażenie, że to nie do końca przemyślany tekst; są tu powtórki lekko/ lekko, wierszy/ wiersze, poza tym : drgam - kojarzy się z „ drgawkami”, „ drżę”- byłoby dużo lepsze zwłaszcza, że drgam/ śpiewam - tworzy wewnętrzny rym. Oblizywanie palców niewiele wnosi do tekstu, który właściwie… czasownikiem „stoi”;)))) 1
Roma Opublikowano 25 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia @viola arvensis dziękuję, miło, że tak uważasz :) @Naram-sin o, jaki ciekawy komentarz, fajnie, że to zauważyłeś. Dziękuję bardzo :)
Roma Opublikowano 25 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia @Dagna powtórzenie 'wierszy' jest zamierzone, dla podbicia, choć rozumiem, że może to niektórym przeszkadzać w odbiorze. Na 'lekko' nie zwróciłam uwagi, z jednego zrezygnuję. 'Drżę" mi tutaj nie gra, według mnie 'drgam' lepiej wybrzmiewa, ewentualnie może 'wibruję'? Dziękuję za pochylenie się nad tekstem i konstruktywny komentarz, dobrego wieczoru :) 1
Rekomendowane odpowiedzi