beta_b Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Śmierć nie jest zła, jeśli można Zmartwychwstać, to szansa na nowe. Z tą wiecznością to przesada, wolałabym mieć wybór. Każdy się może w końcu zajechać. Ani niebo, ani piekło nie jest na zawsze, bo zmienność cechuje życie. A cuda się zdarzają, chociaż nie wiem, jakim sposobem. 5
violetta Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Ciekawy wiersz i ciekawie piszesz. Jest coś takiego jak entropia. Ja wracam zawsze do punktu a ze zmienną:)
beta_b Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to może być takie małe zmartwychwstanie ;) Radosnych świąt Violu! bb 1
violetta Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 @beta_b dziękuję, Radosnych Tobie, ja akurat wyjeżdżam do siostry, maseczka na twarzy, zakładam morelowy komplecik i będę wystrojona jak drzewko w kwiatach, które przypomina dzieciństwo :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powstaje nowa religia :))))
beta_b Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 @Jacek_Suchowicz Nie szukam wyznawców. To moja droga i zmartwychwstanie. Mogę mówić (z pewnością) tylko o sobie. Innych tak dobrze nie znam, a nawet nie ufam. Dobrych świąt Jacku, bb 1
[email protected] Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 @violetta Violu entropia zawsze była nielogiczna... w te i wewte i masz zero. Ale co przeżyłaś w obie strony, to Twoje. Wesołych Świąt ale w jedną stronę. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 @beta_b dobrych i radosnych Świąt ale: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy masz jakiekolwiek podstawy aby tak pisać????????? 1
poezja.tanczy Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 @beta_b Bo na ten cud, i to zdarzenie to jeden miód, na ukojenie Może być jak mówisz Fajnie napisane, Pozdrawiam, M.
violetta Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 @[email protected] w entropii można złapać Boga:)
beta_b Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 @Jacek_Suchowicz psychicznie i zdrowotnie doświadczyłam stanu na kształt śmierci. I zmartwychwstania po, oraz piekła, jak myślę o tym z dystansu. To moje podstawy; wiem, co mówię. Ale najgorsze, że nie umiem wyobrazić sobie nieba ani radości z obcowania z innymi. Ściskam. Bb 1
Wiechu J. K. Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_Suchowicz Słusznie, wiemy, że nic nie wiemy - niebo, piekło i czyściec to oklepane frazesy bo tak naprawdę nic o tym nie wiemy. Wszystkie tak zwane święte księgi z całego świata (no dobra oprócz Buddyzmu i Hinduizmu i może jeszcze jakieś mnniej znane) przykazują, nakazują, straszą. Napisałem już wiele razy, że jeśli ludzie zostali stworzeni na podobieństwo bogów, to bogowie również nie są bez skazy. Upieram się przy tym, że tylko Wszechświat ma ostatnie słowo. Myślę, że Wszechświat jest tym czczonym przez wielu Bogiem. @beta_b Beto, życzę Ci Wesołych i Radosnych Świąt, a także wszystkim wyznawcom Chrystusa! Edytowane 21 Kwietnia 2025 przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 21 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2025 @violetta Można owszem, trzykrotnie już zawracałem z drogi, potrójna śmierć kliniczna i ON ściągał mnie z niebios.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na wszystko przyjdzie pora " Wszystko jest z Mojej woli i wszystko jest nieustanną próbą jakiej jesteś poddawana. To próba miłości: czy większa jest w tobie miłość czy zło, które cię dotyka. Im większe dotyka cię zło - silniejszą miłość powinnaś okazywać." 31. 03 87 g. 9.30 Świadectwo Dziennik Duchowy - Alicja Lenczewska
Rekomendowane odpowiedzi