Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmierć nie jest zła,

jeśli można 

Zmartwychwstać,

to szansa na nowe.

Z tą wiecznością to przesada,

wolałabym mieć wybór.

Każdy się może w końcu zajechać.

Ani niebo, ani piekło nie jest na zawsze, 

bo zmienność cechuje życie.

A cuda się zdarzają, 

chociaż nie wiem, jakim sposobem. 

Opublikowano

@Jacek_Suchowicz psychicznie i zdrowotnie doświadczyłam stanu na kształt śmierci. I zmartwychwstania po, oraz piekła, jak myślę o tym z dystansu. To moje podstawy; wiem, co mówię. Ale najgorsze, że nie umiem wyobrazić sobie nieba ani radości z obcowania z innymi. Ściskam. Bb

Opublikowano (edytowane)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Jacek_Suchowicz

Słusznie, wiemy, że nic nie wiemy - niebo, piekło i czyściec to oklepane frazesy bo tak naprawdę nic o tym nie wiemy.
Wszystkie tak zwane święte księgi z całego świata (no dobra oprócz Buddyzmu i Hinduizmu i może jeszcze jakieś mnniej znane) przykazują, nakazują, straszą. Napisałem już wiele razy, że jeśli ludzie zostali stworzeni na podobieństwo bogów, to bogowie również nie są bez skazy. Upieram się przy tym, że tylko Wszechświat ma ostatnie słowo. Myślę, że Wszechświat jest tym czczonym przez wielu Bogiem. 

@beta_b Beto, życzę Ci Wesołych i Radosnych Świąt, a także wszystkim wyznawcom Chrystusa!

Edytowane przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

na wszystko przyjdzie pora 

" Wszystko jest z Mojej woli i wszystko jest nieustanną próbą jakiej jesteś poddawana. To próba miłości: czy większa jest w tobie miłość czy zło, które cię dotyka. Im większe dotyka cię zło - silniejszą miłość powinnaś okazywać."

31. 03 87 g. 9.30 Świadectwo Dziennik Duchowy - Alicja Lenczewska