Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Trawy zielonej też u nas jeszcze nie ma.     Słońce mocno grzało. Widziałem nawet ludzi w krótkich spodenkach.
    • wyhodowałam w macicy siedem i pół kilograma  żywego ludzkiego istnienia  nie licząc łożysk  reszty błon i wód płodowych    dwie dusze    syn pięć lat nie wypuszczał  z ust mojego sutka  dziewczynki wiadomo zdolniejsze łatwiej przyswajają  obraz zdarzeń    nie wyjdę z domu  wymiotuje a temperatura graniczy z koagulacją białka  dlaczego ma takie zimne rączki  lepiej spakuję rzeczy do szpitala  RSV jelitówka bostonka  niemożliwe termometr chyba popsuty o trochę spadła 39,9 nie płacz synku zaraz przyjdę  Mimi ma dreszcze muszę jej potrzymać głowę      pleśniawka języka  dziś dla odmiany    ospa             
    • krótkie miłe i ładne   tak trudno z tobą zatrzymać chwilę życie nas smaga biczuje dniem marzenia moje ciche i miłe w tym owczym pędzie zostaną snem
    • I. Kochałem pewną istotę wielką ,Obwiązała me serce miłosną pętelką. Byłem wiernym sługą, lecz zostawiła mnie, A ja kochałem ją, nawet gdy była na dnie. Wpadłem w depresję i rozpadłem się , Lecz przecież to już nie obchodzi cię. Zostawiłaś mnie samego na pastwę losu , Nigdy już nie pozbieram się z tego chaosu. Nie mam pojęcia, co się ze mną stanie , Lecz los wyznaczył mi pewne zadanie. Muszę się pozbierać i znaleźć znajomych , Tego samego bólu świadomych. Znalazłem ich, więc cieszę się , Gdyż ta historia dowodzi, że...   Refren Nigdy w życiu nie musisz być sam , Nawet jeśli tak ciężko dziś nam.  Wystarczy tylko bardzo tego chcieć , I doceniać wszystko, co będziesz mieć. Być może pomyślisz, że to niemożliwe , Lecz powiem ci, kolego, że to jest prawdziwe. Bo przyjaciół mieć to piękna jest rzecz , Gdyż samotność twa odejdzie precz. Ból wydaje się mniejszy, gdy się z kimś dzielisz , Bez ich wsparcia tego nie ścierpisz.   II. Mimo tego, że mam wielkie wsparcie , I na ich rękach tak wielkie oparcie, To mimo wszystko czuję się samotny , Bo ten fakt jest dość istotny: Brakuje kogoś, kogo pokochałem , I uczucia te wciąż zatrzymałem. Doskonale wiem, że ten ktoś nie wróci , To mam nadzieję, że się do mnie zwróci. Morał tej pieśni do tego prowadzi , Że życie nawet najlepszych zwodzi. Na koniec powiem ciekawe zdanie , Miłość prawdziwa niejedno ma przebranie. Gdy znów złapią cię depresji myśli złej , Pamiętaj, przyjacielu, piosenki refren tej.   Refren Nigdy w życiu nie musisz być sam , Nawet jeśli tak ciężko dziś nam. Wystarczy tylko bardzo tego chcieć , I doceniać wszystko, co będziesz mieć. Być może pomyślisz, że to niemożliwe , Lecz powiem ci, kolego, że to jest prawdziwe. Bo przyjaciół mieć to piękna jest rzecz , Gdyż samotność twa odejdzie precz. Ból wydaje się mniejszy, gdy się z kimś dzielisz , Bez ich wsparcia tego nie ścierpisz.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Całkiem możliwe, choć to już nie będzie tak smakowało jak w szczenięcych latach, bo mózg człowieka dorosłego funkcjonuje inaczej, a okno rozwojowe się zamknęło.     To prawda, tak zwana poprawność polityczna. "Me too" i inne podobne histerie budują coraz wyższe mury między ludźmi. Strach się bać.   Dotyka również i mojego pokolenia urodzonych w latach 60tych, ale póki co mnie nie. Z dotykaniem nie mam problemu, choć raczej mogę być jedynie beneficjentem onego. Jako osoba niepełnosprawna na wózku mam barierę techniczną.   Ale właśnie, dzisiaj jedna sąsiadka mnie przytuliła i zawsze to robi, gdy mnie spotyka. Robiła to też podczas pandemii covid. Ją żadna poprawność nie obowiązuje. I tak trzymać.   I nigdy nie pytała czy chce, przecież to oczywiste i dla niej i dla mnie.      
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...