Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czas pieści 
Sznurem pereł
Wspomnień 
Chwil dobrych
Narosłych warstwami
Na ziarenkach
Goryczy

Czas pożegnać 
Zmętniałe blaski
Rzucić perły
Między wieprze
Sentymenty
Nie nakarmią
Głodu

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• celne   więc Panie wyjmij  mi z oka belkę wyzwól z niewoli grzechów   bym w innych dostrzegł to co jest piękne narzędziem był  w Twoim ręku  :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Trawy zielonej też u nas jeszcze nie ma.     Słońce mocno grzało. Widziałem nawet ludzi w krótkich spodenkach.
    • wyhodowałam w macicy siedem i pół kilograma  żywego ludzkiego istnienia  nie licząc łożysk  reszty błon i wód płodowych    dwie dusze    syn pięć lat nie wypuszczał  z ust mojego sutka  dziewczynki wiadomo zdolniejsze łatwiej przyswajają  obraz zdarzeń    nie wyjdę z domu  wymiotuje a temperatura graniczy z koagulacją białka  dlaczego ma takie zimne rączki  lepiej spakuję rzeczy do szpitala  RSV jelitówka bostonka  niemożliwe termometr chyba popsuty o trochę spadła 39,9 nie płacz synku zaraz przyjdę  Mimi ma dreszcze muszę jej potrzymać głowę      pleśniawka języka  dziś dla odmiany    ospa             
    • krótkie miłe i ładne   tak trudno z tobą zatrzymać chwilę życie nas smaga biczuje dniem marzenia moje ciche i miłe w tym owczym pędzie zostaną snem
    • I. Kochałem pewną istotę wielką ,Obwiązała me serce miłosną pętelką. Byłem wiernym sługą, lecz zostawiła mnie, A ja kochałem ją, nawet gdy była na dnie. Wpadłem w depresję i rozpadłem się , Lecz przecież to już nie obchodzi cię. Zostawiłaś mnie samego na pastwę losu , Nigdy już nie pozbieram się z tego chaosu. Nie mam pojęcia, co się ze mną stanie , Lecz los wyznaczył mi pewne zadanie. Muszę się pozbierać i znaleźć znajomych , Tego samego bólu świadomych. Znalazłem ich, więc cieszę się , Gdyż ta historia dowodzi, że...   Refren Nigdy w życiu nie musisz być sam , Nawet jeśli tak ciężko dziś nam.  Wystarczy tylko bardzo tego chcieć , I doceniać wszystko, co będziesz mieć. Być może pomyślisz, że to niemożliwe , Lecz powiem ci, kolego, że to jest prawdziwe. Bo przyjaciół mieć to piękna jest rzecz , Gdyż samotność twa odejdzie precz. Ból wydaje się mniejszy, gdy się z kimś dzielisz , Bez ich wsparcia tego nie ścierpisz.   II. Mimo tego, że mam wielkie wsparcie , I na ich rękach tak wielkie oparcie, To mimo wszystko czuję się samotny , Bo ten fakt jest dość istotny: Brakuje kogoś, kogo pokochałem , I uczucia te wciąż zatrzymałem. Doskonale wiem, że ten ktoś nie wróci , To mam nadzieję, że się do mnie zwróci. Morał tej pieśni do tego prowadzi , Że życie nawet najlepszych zwodzi. Na koniec powiem ciekawe zdanie , Miłość prawdziwa niejedno ma przebranie. Gdy znów złapią cię depresji myśli złej , Pamiętaj, przyjacielu, piosenki refren tej.   Refren Nigdy w życiu nie musisz być sam , Nawet jeśli tak ciężko dziś nam. Wystarczy tylko bardzo tego chcieć , I doceniać wszystko, co będziesz mieć. Być może pomyślisz, że to niemożliwe , Lecz powiem ci, kolego, że to jest prawdziwe. Bo przyjaciół mieć to piękna jest rzecz , Gdyż samotność twa odejdzie precz. Ból wydaje się mniejszy, gdy się z kimś dzielisz , Bez ich wsparcia tego nie ścierpisz.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...