Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Roma Bo mój ci był-:)Zdradzę Ci tajemnicę- jak pokocham to na „ wieczność” ..każda rysa była moja-:)i nucił-:)dostałam go podczas Piosenki Aktorskiej ( właśnie trwa we Wrocławiu).

@Wiesław J.K. Każdy ciąg jest dalszy Wiesławie i dlatego się” oddala z czasem daleko”-:)Patrz marzeniem może…może się nie oparzysz-:)Pozdrowienia

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

tak, tak, tak! ;)

@Bożena De-Tre mam podobnie... wsiąkam ;) dobrze, że chociaż wspomnienia zostają. Pozdrawiam i pozdrawiam ciepło ;)

@andreas nie lubię cudzego bałaganu wokół mnie, w swoim się odnajduję ;)

@mariusz ziółkowski dziękuję i pozdrawiam ;) nakombinowałam się z tym zapisem, więc tym bardziej cieszę się, że do Ciebie tak forma przemawia.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Jego, co daleko na tych strunach grał Serce troszczyć się przestało, jak tuszę; Jakże więc twój dźwięk tak poruszyć by miał, Stara gitaro, moją smutną duszę?   To tak, jakby słonecznych promieni moc Gdzieś w dolinie głębokiej się ostała, Gdy ciemna chmura, wichura i noc Ich macierzystą kulę omotała.   To tak, jakby wśród szklistych potoku fal Obraz wierzb cudnych zachował się ściśle, Choć przed wielu laty swą siekierą drwal Powalił był w kurz ich błyszczące liście.   A jednak gitaro, magiczny dźwięk twój Wywołał łzy i westchnienia stłumione, Na nowo wytrysnął starożytny zdrój, Choć źródło jego było zasuszone!   I Emily: For him who struck thy foreign string I ween this heart hath ceased to care; Then why dost thou such feelings bring To my sad spirit, old guitar?   It is as if the warm sunlight In some deep glen should lingering stay, When clouds of tempest and of night Had wrapt the parent orb away.   It is as if the glassy brook Should image still its willows fair, Though years ago the woodman’s stroke Laid low in dust their gleaming hair.   Even so, guitar thy magic tone Has moved the tear and waked the sigh, Has bid the ancient torrent flow Although its very source is dry!
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

'jednak nie przeciera zaspanych jeszcze oczu' (nie ma tu różnicy, choć podkreśla ją słowo 'jednak' na początku, jako świadomy kontrast w działaniu)   A całość? Aż przechodzi przeze mnie dreszcz. Ot, Fajnie! Kolejnym z dnia — tym czytaniem.   Podoba mi się. Pozdrawiam cię
    • @Alicja_Wysocka AI już jest. Gawędziliśmy z nim to frazesy i pustka. Potrafi się obrazić. I oburza się  - nie mów tak do mnie.  Ale w różnych sprawach research jest dobry. Szybki i pomocny. Dzwonią do nas przecież różne boty na AI. Tylko tyle, że człowiek się szybko orientuje.  Czytałem o operacjach chirurgicznych na ludziach prowadzonych przez AI.
    • A ja myślę że takim "strajkiem" to się bardziej zachęca niż zniechęca. "Nieważne co mówią ważne że mówią" Z ciekawości człowiek zajrzy i być może tam zostanie - łatwiej szybciej. Człowiek potrafi mieć czasem takie niekontrolowane parcie na... Chce, chce..i jest przyrost formy nad treścią.  
    • @Nata_Kruk dwa głosy, wspólnie z wiatrem to niby mało, ale wiatr potrafi zagłuszyć niejeden koncert. Ładnie, choć i gorzko bo to przecież nie o przyrodzie...   Pozdrawiam, bb  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...