Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niejednoznaczny wiersz. Lubię takie niedopowiedzenia, bo to otwiera pole do interpretacji. Motyw posypania głowy popiołem przez gwiazdy bardzo ciekawy. Odbieram jako nadzieję, zmianę na lepsze. Ma on też swoją symbolikę wśród chrześcijan. Za pasem święta. Z popiołów też powstał Feniks.. Dużo tu smaczków. Z przyjemnością pobyłam. Pozdrawiam. 

Opublikowano

Spodobało mi się.

Bez skruchy

codziennie z innym Julka pod Kołem

więc grzeszy jakby z wielkim zespołem

przy kominku na podłodze

tam najlepiej jest niebodze

i nie posypie głowy popiołem

Pozdrowionka.

Opublikowano

@Domysły Monika ... dałaś dobry tytuł do treści. To jakby symbioza pomiędzy... minionym a teraz, w którym
na wszystko trzeba znaleźć odpowiednie tempo, żeby pojawił się także uśmiech, a nowy dzień przecież wzywa,

do życia... tylko się dostroić.... :) Tak mi się to czyta.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@andreas  i co mam na to powiedzieć.

Rumienie się chyba z lekka

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrawiam z uśmiechem

@lena2_ i poranek popedzany czasem w wieczorowe idzie szaty...

Pozdrawiam  

@rusłan szósta rano - zbrodnia...

I tak co dnia.

Pozdrawiam  

@Nata_Kruk zawsze celnie czytasz, lubię to bardzo. Chyba karmię wtedy swe ego

Pozdrawiam serdecznie  

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nata_Kruk oooo :) dziękuję, bardzo się cieszę :)
    • w domyśle  bądź

aż w końcu się kocur przytrafi pankracy - lub inne mruczadło choć cały jest bardzo kosmaty to ogon ma sztywny i twardy   gdy zacznie swe szepty do uszka obejmie łapkami miękkimi ty pieszcząc usztywnisz mu puszka  wargami tamtymi i tymi    ... :))))
    • @andreas  i co mam na to powiedzieć. Rumienie się chyba z lekka

Pozdrawiam z uśmiechem @lena2_ i poranek popedzany czasem w wieczorowe idzie szaty... Pozdrawiam   @rusłan szósta rano - zbrodnia... I tak co dnia. Pozdrawiam   @Nata_Kruk zawsze celnie czytasz, lubię to bardzo. Chyba karmię wtedy swe ego Pozdrawiam serdecznie  
    • wiosna? przecieram oczy, wciąż prószy.   źrenice mam skute lodem, a każdy z widoków to marna atrapa (wiem) tęsknotą zniekształcone nasze kiedyś i gdzieś.   odklejam kępki chwil od rzęs, zmywam kontury emocji z ust, letnie dotyki spływają z letnią wodą. staję naga, nie mam nic poza tobą pod paznokciami, słowami. chowam za nimi przywiązanie pomylone z miłością, wstyd, że mimo iż znam prawdę, zachwycam się rzeźbionymi niedbale karykaturami. to podłe.   muszę roztłuc ten lód jak lustro, zapłacić nieszczęśliwymi latami. zobaczyć jak miriady opadających kryształków oczyszczają powietrze. śnieżyczki.      
    • @Jacek_Suchowicz       Samotność potrafi mieć długi dźwięk... Ciężko znaleźć winnego. Gorzka czekolada leży w sektorze słodycze ot zagadka. Pozdrawiam

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...