Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 21 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 (edytowane) Una canzone per una bella signora* Avisso autunno - sole in suo scorso sorriso in partenza, tempo fragmento vita, nel frattempo: come gratuitio uccello, ricovolli sonno facoltoso, tutto il tempo, tutto il tempo tornadno - giu questi sogni segretamente, tutto il tempo... Delicatamente volando in profando sceli tranquillo scelio come ferito scudo in con lontano vedo: doro litoralle - sabbie, sabbie su niente ino abbastauza gia tie canzone drizza, troncone - fragile fretta, pane, ubo, amico si esattamente muore patria - coure madri come finale paglia anima, sai, rinupianto, enorme - me questo dolore fa male, male, male... Se qualcuno per me ino lui crede, permettere solo chiamera, permettere semplicemente controllero questo tempio couoscenza abbastauza avere coragio, nessuno ino vieta: buongiorno, caro signore, me - fragmento quello fra sito veb, signore personale, ricorda umano sig sorde poetia varsovia cittoli? Signore, signore, piu veloce, per me scappa mio molto gia tempo: chi che egli fece bua, bua, bua, bua, bua, bua? Sai, carino, appena questo - come mio poesia casuale digressione, rifugio umile, odore candela - rosa, qui tuo aggiustare: da dove mistero quello, perche hon, perche hon, perche hon consapevole? In su gia finirio: maggio essere chiaro parola canzone ritmo, caro signore Stasiu, ino prendere in giro - me dico: vita contagioso, a parte questo: pieta - tempo, tempo, tempo, tempo in raso. *więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor: Łukasz Jasiński (listopad 2023) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 21 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 21 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 Una canzone per una bella signora - Piosenka dla pięknej damy Nie znam włoskiego, ale już tytuł brzmi pysznie :) Pozdrawiam. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) @piąteprzezdziesiąte Tak, najpierw napisałem poemat dygresyjny pod tytułem - "Pieśń dla pięknej pani" - tutaj można znaleźć, a potem: przetłumaczyłem na język włoski - dla mnie jest on bardzo melodyjny - śpiewny... Łukasz Jasiński Edytowane 31 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 22 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
moina Opublikowano 22 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 @Łukasz Jasiński szkoda że Polskiej wersji nie dołączyłeś... Czy próba śpiewu czy czytania .. Wielki bełkot płynie z moich ust. Nie znam Włoskiego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) @Domysły Monika Nie mój problem i to całkowicie: nie mój problem, iż większość tutejszych użytkowników to iście święte lenie - "Pieśń dla pięknej pani" - można tutaj znaleźć i ten wiersz napisałem dwa lata temu, a co? Świętym leniom mam wszystko przynosić na złotej tacy i jeszcze całować ich po stopach? Łukasz Jasiński Edytowane 31 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
moina Opublikowano 22 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 @Łukasz Jasiński hehe Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze że do lenia dodałeś "święty" to czyni mnie wyjątkowym leniem .. po stopach może nie koniecznie, ale po rękach ujdzie 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 22 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 (edytowane) @Domysły Monika A w tym miesiącu napisałem tylko dwa wiersze - "Jaga" i "Sacramentum" - jak na razie - na tym koniec, dalej: we kwietniu na pierwsze miejsce wrzucę - "Noę" - z okazji kolejnej rocznicy Powstania w Getcie Warszawskim, natomiast: w maju - kilka wierszy dotyczących rocznicy - Konstytucji Trzeciego Maja - proste i logiczne i jasne, pani Moniko? Łukasz Jasiński Edytowane 31 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
moina Opublikowano 22 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 @Łukasz Jasiński oczywiście Panie Łukaszu.. pojęłam wszystko w mig Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Bożena De-Tre Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 @Łukasz Jasiński .... non capisco nulla Łukaszu........saluti. @Bożena De-Tre Brutta donna senza ''cervello''....non e vero. @Domysły Monika Piosenka Aktorska we Wrocławiu teraz gości Moniko i tu zrozumiesz wszystko...........słowa płyną ważne że ''od ludzi do ludzi''..............zobacz jakie to proste i jak boskie to są uczucia. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 24 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2025 (edytowane) A wie pani, oglądałem sobie film pod tytułem - "Miasto 44" - jakie miałem wrażenie dla ludzi - iście świętych leniów? To dla was - zdrajców, jak to mówimy - idzie nowe pokolenie, a wy co? Wygodnictwo - ocenianie i oskarżanie i co tam jeszcze? Nie łaska: kawa na ławę - pokazać wszystko na otwartą kartę? Łukasz Jasiński Edytowane 31 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Bożena De-Tre Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2025 @Łukasz Jasiński A wie Pan byłam wczoraj na Gali Piosenki Aktorskiej( wiem że już było „ salvador Dali Gala itd-:)..a le znowu powraca wrażliwość ..i proszę uwierzyć „ Świat potrzebuje dobra i Piękna” a nie agrasji i krzywdzących” sądów”…ludzie od lat szukajà podobnych doznań a i emocje są takie same…reglamentowane uczucia?czy kolejki do lekarzy po tabletkę..z pozdrowieniem z Wrocławia…. miasta mlodych wrażliwych też( z dobrą historią )…miasta wrażliwych znanych Poetów od których możemy się uczyć.I czyńmy to z dumą i nadzieją… 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 25 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 (edytowane) @Bożena De-Tre Niech pani sama przeczyta to: co pani napisała i jeszcze ma pani tupet - bezczelność - mnie pouczać o wymyślonej agresji? Niewiarygodne... Prosiłem panią o jakiś komentarz? Coś pani powiem: nie sięga mi pani nawet do paluszka u prawej stopy, acha, lubi pani lody? Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór Edytowane 31 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 @Łukasz Jasiński Mam nadzieję że ta choroba to nie „ bieda pokoleniowa „tylko przypadek….tak po prostu wyszło. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 25 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 (edytowane) @Bożena De-Tre Coś pani powiem: pani przodkowie z jednej strony służyli wszystkim - po prostu wybierali wygodnictwo, aby służyć wszystkim, dokładnie - wszystkim i nic dziwnego - pani to samo robi, proste i logiczne i jasne? Niech pani opowie Historię Własnych Przodków - po mieczu i po kądzieli, proste i logiczne i jasne? Łukasz Jasiński Edytowane 31 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 @Łukasz Jasiński Nie opowiem...lepiej swoją osobą opowiadać historie rodzinne.To buduje wiarę i niesie przekazy pokoleniom .. a nie tylko ludziom w zasięgu dłoni.Proszę spróbować tak.Zawsze jest czas............jest bowiem darem........choć ulotnym fakt. Pozdrawiam z nadzieją że słowo to przekaz....i te z kanonu słów niezmienne od lat są. @Łukasz Jasiński Już jestem na tym etapie że doceniam słowa''służyć w zbożnym celu''...........i tu Pan trafił. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 25 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 (edytowane) @Bożena De-Tre To nie mamy o czym rozmawiać, a zresztą: warto marnować czas, zdrowie i siły dla takich zdrajców jak pani? Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór Edytowane 31 Marca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi