Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 2 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 u mnie na półkach stoją romanse żadne tam kryminały boskie komedie martwe dramaty ludzkie żadne kamienne szańce każdego wieczora opowiadam z półki zakurzone baśnie o tym że będziemy gwiazdami i że ta piękna kobieta nie patrzy się na ciebie lecz na mnie bo ja chcę w coś wierzyć wystarczy mi tych parę stron od razu poznaję Picassa odwiedzam nocą paryskie domy i tańczę ten hiszpański taniec bo ja chcę by ktoś we mnie wierzył po prostu by zobaczył te księgi zamaszyście wirujących pragnień może i on się rozczyta na dobre w cytatach z innego świata więc maluję siebie w czerwieni i błękitach i przepadam głęboko tam gdzie miłość jest symboliczna a my wszyscy jesteśmy wielkimi gwiazdami
Agnes Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 hmm....wiersz przegadany stanowczo, pod koniec robi się strasznie monotematyczny, powtarzasz się, ale treściowo zaciekawił mnie, poczułam jaką rolę mają książki, a raczej przypomniałam sobie jaki mają smak, zapach....ile można zwiedzić, czego się nauczyć... jesli rozpatrywac ten tekst w kwestii poezji...nie jest najlepiej, trzebaby to trochę przykrocic, zawęzić, sprawić aby bardziej zaciekawiał, a poza tym nie był typowo opisowy.... w takiej formie jestem na nie, choć uczucia cieple wywolal pozdr.
Michał Ziemiak Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety, zmuszony jestm zgodzić się z Agnes. Choć miejscami jest bardzo, nazwijmy to "klimatycznie" (np. "odwiedzam nocą paryskie domy"), to jednak utwór jest zbyt obszerny i przegadany! Gdyby tu i ówdzie pociąć - będzie dobrze! pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi