Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byłem w lesie wdepnąłem

w chrust spłoszyłem tym

młodą  sarnę obok

drzemał zając

byłem w lesie  widziałem

babie lato które nie

chcący popsułem widać

niezła ze mnie gapa

byłem w lesie zagapiłem 

się walnąłem w świerk

spadło wiele igieł

muchomor się śmiał

byłem w lesie szukałem

echa - wiatr na to rzekł

cicho bądź - poczuj jak

paproć o kwiecie śni

byłem w lesie fajnie było

dzięki niemu napisałem

wiersz myśląc las to

las żyć się chce

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Wydeptywanie ścieżki   po pierwsze nie chodź obok mnie nikt nie może iść tak ze mną ja pierwszy źdźbła trawy łamię stopą   po drugie tylko ja mogę tworzyć na podobieństwo każdej rzeczy którą widzisz i chcesz wyobrazić sobie   po trzecie gdybyś jednak stworzył stałoby się to dla ciebie z radością nie zapomnę ukarać  za to twoich dzieci   po czwarte ulegaj moim kaprysom a pozwolę ci żyć w słodkiej nadziei że moja wdzięczność pozostanie wieczna   po piąte chwal moim imieniem wszystko co może być dobre dla ciebie i nie oczekuj że odpowiem na twe wołanie   po szóste co siódmy dzień jest mój po to byś nie zapomniał komu służysz oraz byś miał siłę pracować  następne sześć   po siódme masz prawo być dzieckiem matki i ojca pomocą w dniu codziennym nawet jeżeli kijem obiją twoje nerki i głowę   po ósme dlaczego baranek skazany i po co ofiara z życia i krwi mi potrzebna nie pytaj nigdy skazańców ani ich skazujących   po dziewiąte nie czyń tego o czym myślę póty ci nie pozwolę czynić w moim imieniu a nie ma w tym żadnego sensu prócz prokreacji   po dziesiąte jeśli nie swoje odbierzesz to tak jak byś moje zabrał imię i boskość nie chcę byś bezkarny pozostał gdy już się stanie   po jedenaste prawda jest wyobrażeniem jednak naprawdę można jej nie rozumieć gdy nie chcesz wierzyć w to co mogłem powiedzieć   po dwunaste jednak gdybyś wątpił przeczytaj jeszcze raz  
    • Jacku... poczytałam komentarze i przychylam się do .. satyrycznego.. wydźwięku wiersza, a satyra, to także przytyk i nie widzę w tym nic złego, czasami można coś zasygnalizować. Ktoś to odczyta, ktoś nie... po lekturze zostaje także uśmiech. Pozdrawiam... :)
    • @Leszczym to ona Ci muzą, a tej nicku nie pamiętasz? nieładnie ;) oj trzeba, trzeba... branoc :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... ten fragment szczególnie, ostatni wers trochę niezrozumiały dla mnie... całość daje 'po łbie'. "kolejne pół godziny" ... to być może w wielu domach czas - non stop. Jeśli o reklamy chodzi... nienawidzę ich, dlatego już dłuuugi czas żyję bez TV. Pozdrawiam.
    • @Domysły Monika cieszę się, że moje wiersze trafiają w Twój gust i cieszę się na każdy Twój komentarz, bo widać, że czujesz poezję :)  absolutnie daleko mi do bycia genialną ;) pozdrawiam, dziękuję pięknie i dobrej nocy życzę.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...