Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 18 608
drzewo wisielców pod
nim ludzkie gały
skała skazańców pod
nią faluje morze krwi
krzesło śmierci obok
ostatnia myśl
topór i pień widać
czuwający krzyk
szpitalna kostnica
umarły nie cierpi
cierpią tylko ci którzy
o śmierć się ocierają
muszą ją widzieć
muszą ją czuć
czyli my
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Migrena · Opublikowano
@Berenika97 refleksja o tym, że życie i bliskość są ulotne, a czas nieprzerwanym echem pustki. ciemna kaplica........w której każdy cień ma swoją wagę. w tej nocnej ciszy, gdzie mrok staje się domem, a ciało pergaminem pamięci, ukazujesz nam nieuchronność przemijania i iluzję obecnosci. to opowiesć o tym, jak bliskość bywa zarówno utrwaleniem, jak i uwięzieniem !!! mistrzowsko prowadzisz nas między światłem a kurzem, między echem a pustką . przepiękny to jest wiersz Nika. poetyckie - ku gwiazdom co niebo złocą sobą. wszystko Nika wiesz :) -
Przez Annie · Opublikowano
@Migrena na przykład, wydaje mi się, że kiedyś byłeś Jasiem (jeżeli dobrze kojarzę ). Zmiana nicka też wpisuje sie w „Efekt motyla”? Ja myślę, że tak :) -
Przez Annie · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Nie wiem czy myślałeś o tym o czym ja myślę, ale jeżeli tak, to jest to świetnie napisane. -
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Lenore Grey Bardzo dziękuję! To moje "pierwsze kroki". :) Pozdrawiam. -
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Robert Witold Gorzkowski To utwór o ogromnym ładunku emocjonalnym, w którym miłość staje się formą liturgii. Bardzo plastycznie operujesz kontrastem między "bezdusznością świata" a intymnym mikroświatem budowanym z "atłasów" i "modlitewnych stuł". Finałowa "ablucja", w której podmiot "płonie szkieletem", robi mocne wrażenie - to totalne oddanie się uczuciu i sztuce jednocześnie. Wiersz kojarzy się z duchem dekadentyzmu, ale niesie w sobie ocalającą moc słowa.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne