Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@andrew

Dziękuję, dodam: żyję jak najbardziej w realnym świecie, który zresztą jest zmienny na przestrzeni wieków - wbrew dogmatom ze strony misyjnych sekt monoteistycznych - judaizmu, chrześcijaństwa i islamu, wiem - o co panu chodzi: o sugestywną sprawiedliwość - osobistą, a taka postawa prowadzi do bardzo niebezpiecznej pod względem psychologicznym wizji świata, otóż to: Bóg jest Sprawiedliwością, natomiast: Ja - Jego Przedstawicielem, tak? A dziejowa sprawiedliwość polega na tym: niedawno odsłonięto pomnik Rzezi Wołyńskiej w Domostawie - wie pan o tym? Dziś opublikowałem esej pod tytułem: "Narodowe Święta Ustawowe" - serdecznie zapraszam na poczytanie.

Łukasz Jasiński 

Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@andrew

Dziękuję, dodam: żyję jak najbardziej w realnym świecie, który zresztą jest zmienny na przestrzeni wieków - wbrew dogmatom ze strony misyjnych sekt monoteistycznych - judaizmu, chrześcijaństwa i islamu, wiem o co panu chodzi: o sugestywną sprawiedliwość - osobistą, a taka postawa prowadzi do bardzo niebezpiecznej pod względem psychologicznym wizji świata, otóż to: Bóg jest Sprawiedliwością, natomiast: Ja - Jego Przedstawicielem, tak? A dziejowa sprawiedliwość polega na tym: niedawno odsłonięto pomnik Rzezi Wołyńskiej w Domostawie - wie pan o tym? Dziś opublikowałem esej pod tytułem: "Narodowe Święta Ustawowe" - serdecznie zapraszam na poczytanie.

Łukasz Jasiński 

• Dodaj nową pozycję...