Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Corleone 11 Rzeczywiście, Szkocja nie należy do ciepłych krajów. Miałem również okazję odwiedzić ten kraj i spędziłem cztery miesiące w Edynburgu.  Z tego co zapamiętałem z naszych rozmów, zapewne teraz wybierasz się na antypody, Floryda?  Pomyślnych wiatrów więc i powodzenia w nowym miejscu, gdziekolwiek to będzie Michale. Pozdrawiam! :-)
    • @violetta   A pani tak szybko na emeryturę nie odejdzie: wiek został podwyższony dla obojga płci do siedemdziesiątego roku życia, więc? Trzecia Rzeczpospolita Polska czy Polska Rzeczpospolita Narodowa, a może: Republika Narodowa lub Dyktatura Wojskowa? Nie, nie zmienię zdania w sprawie najgorszego ustroju - demokracji - nie może być tak, aby to większość jako głupcy decydowali o życiu mniejszości - mądrości, natomiast: parafie katolickie i gminy żydowskie powinny podlegać województwom - wojewodom, tak: trzeba im odebrać autonomię - nie będę ponad prawem...   Łukasz Jasiński 
    • Fajnie, że optymistycznie zaczynasz dzień, bo dawno takich klimatów u Ciebie nie było. Tak trzymaj.  Pozdrawiam serdecznie. 
    • @Naram-sin Ciche dni miewałem często w swoich nieudanych małżeństwach. Wiersz świetnie to obrazuje.
    • @violetta   Wydają na kompletne głupoty, a przynajmniej panu Rafałowi Trzaskowskiemu w tej sprawie dobrze poszło - wróciły zamrożone inwestycje takie jak TR Warszawa, Skra Warszawa i Symfonia Warszawa - trzeba być człowiekiem obiektywnym, oto dobry przykład: natychmiast należy wprowadzić uregulowaną prawnie aborcję, karę śmierci i eutanazję - wtedy wszyscy nagle wyzdrowieją i zaczną myśleć samodzielnie - myślenie naprawdę nie boli... A na ten temat już rozmawialiśmy w moim eseju pod tytułem - "Estetyka" - pamięta pani? Nomen omen: w moim bloku są dwa wolne mieszkania - na czwartym piętrze i na samym dole - parterze, niestety: aby dostać te mieszkania - trzeba spełnić określone warunki, które po raz kolejny opublikuję w wierszu pod tytułem - "Roma" - patrz: komentarze...   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...