Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

byłaś ostatnim dzikim stworzeniem.

złapał cię w loveball, wydawało mu sie, że z miłości, głupi.

pachnie w nim słodko różowym apricornem, od tego zapachu cię mdli.

w kieszeni oprócz ciebie trzyma papierosy, do tego smaku jest ci tęskno.

próbuje cię poznać przeszukując bazę danych,

znajduje tylko imię.

naciska przycisk i patrzy na ciebie,

udaje, że ma jakieś wnioski i je zapisuje.

po chwili oddechu znów jest ci niedobrze.

wypadasz mu z ręki, nawet tego nie zauważył.

czy to już? czy caught them all?

myśli, że to istotne,

głupi.

Edytowane przez Roma (wyświetl historię edycji)
  • Roma zmienił(a) tytuł na poketto monsutā
Opublikowano

@Roma No może dobrze, ale jest jeszcze inne rozwiązanie, również nie najlepsze, a mianowicie skrzywiony odbiór. Wiesz poeta sobie machnie lub poetka świetny wiersz, a tu o cholera nie umieją odbierać :)) Bo najlepsze z najlepszych wierszy tutaj i na każdym forum z racji samej jego konstrukcji nie zostały ani docenione ani dobrze przyjęte, bo ogólnie nie zostały zrozumiane... Serio tak sądzę, że tak jest...

Opublikowano

@Leszczym bo tak jest. Ja jeszcze czasami się na tym łapię, że piszę wiersz, jestem z niego zadowolona, a potem zmieniam pod dyktando innych, bo ktoś to widzi tak, a ktoś inaczej. Zmieniając go tak żeby był czytelny dla każdego, sprawiam, że zostaje z niego nic. Na szczęście już coraz rzadziej.

Opublikowano

@Roma Ja z kolei w ogóle już nie poprawiam tekstów. Siadam, machnę coś i myślami jestem już przy następnym. Wiesz liczby wskazują, że mam tutaj już pewien status, no ranking te sprawy, ale to w sumie myślę bardziej za towarzyskość jest już niż za wartość wierszy... A tak w ogóle to ja zupełnie nie mam pojęcia jak jest i może dlatego piszę, bo gdybym wiedział, no to długopis to ostatnia byłaby rzecz w moim życiu :))

Opublikowano

@Leszczym Pewnie przede wszystkim za jakość... tak myślę, taką mam nadzieję. No ale towarzyskość, tak jak i na każdym innym portalu, tutaj też jest w cenie :) Mi się podoba to co do tej pory u Ciebie przeczytałam, dobrze, że trzymasz długopis w dłoni :)

Dobrej nocy.