Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Idę w stronę najbliższe gwiazdy  nocą widać jej światło idę i nie odpoczywam.    Idę już bardzo długo ani na chwilę się nie zatrzymałem  chcę dojść jak najszybciej.   Jej blask świeci mi w oczy i topi zamarznięte kamienie które leżą na mojej drodze.   Pośród roślinności idąc  łamię jej łodygi wczoraj mijałem  miejsca które są mi bliskie.   Rajski ptak wzbił się w powietrze  rozłożył ogromne skrzydła  i leci w stronę swojej gwiazdy.   Gdy się spotkają razem do raju pójdą pośród połamanych łodyg będą wyznawać sobie miłość.   Najpierw roślinnością idę ja za mną idą następni za zakrętem  znak wskazuje drogę do gwiazd.    Gdy będę zmęczonym odpocznę  usiądę i spać będę długo gwiazda obudzi i iść każe dalej.   Zabiorę buty na zmianę  bo nic oprócz gwiazdy nie mam  ona utuli moje spocone czoło.  
    • @infelia u nas to jedliśmy po ściągnięciu bombek z choinki. Obecnie dla mnie boże narodzenie jest cudem, mam inne refleksje. Lubię oglądać filmy o narodzinach Jezusa i płaczę przy oglądaniu, zwłaszcza jak jest poruszany werset z tych narodzin, że na podstawie ewangelii. Kiedyś choina była dla mnie zabawką, teraz nie musi być. Lubię zielone gałązki ozdobione kokardami. 
    • @violetta A cukierki z choinki kto kradł?
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zawsze można się o coś potknąć lub wejść na minę, cokolwiek przez nią rozumieć.
    • @hania kluseczka takiego podobnego ma sąsiadka, ten pies mnie lubi, by mnie pogryzł od razu, jak mnie widzi, od razu szczeka. @Rafael Marius tak drzewa potrzebują czasu:) małe też będą dodawać uroku. Powinnni to zrobić 20 lat temu, a nie taki beton utrzymywali.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...