Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niesympatyczny sklepikarz z Ojczyzny*
począł natrząsać się brzydko z turysty.
A jak wiadomo Polak nie gęś
rzekł, co trzeba Po Polsku "i cześć"!
Kupiec długo nad tym myślał, aż wystygł.

*Ojczyzna - wieś na Białorusi

Z dedykacją dla @bronmus45 ,

który zwraca się do mnie, jak do kolegi i chyba chce mnie zastraszyć a może ośmieszyć, a na pewno zniechęcić.

Mam zamiar pisać limeryki, gorsze, lepsze, jak wyjdzie, i mam zamiar dobrze się bawić.

Jeśli nadal będziesz próbował mnie zniechęcić, będę zmuszona zwrócić się do administratora portalu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@piąteprzezdziesiąte - Zapoznaj się z adresami stron na portalu - widnieje tam 

"Warsztat - gdy utwór nie całkiem gotowy" - więc próbuj najpierw tam swoich sił .. Ty natomiast uważasz się za .. :Bóg wie co" - przyjmując uwagi za nękanie Twojej doskonałości .. To była ostatnia z Tobą wymiana zdań. Umieszczam Ciebie w .. piwnicznym lochu :-(((

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Muszę o tym napisać limeryczka, jak pewien pan z ... umieścił babkę w piwnicznym lochu, bo MIAŁA SWOJE ZDANIE.

@bronmus45 nie zauważyłam, żeby ktoś publikował limeryki w Warsztacie, więc i ja nie zamierzam.

Od tego jest dział dedykowany.

Nie wiń mnie za to, że napisałam 3 wersje, z których KAŻDA jest całkiem ok. 

Dwie wersje napisałam dzięki TOBIE, zmotywowałeś mnie mocno, bardzo mocno, za co jestem ogromnie WDZIĘCZNA, bo gdyby nie Twoje NIEZADOWOLENIE, to spoczęłabym na laurach i niczego nie napisała.

Ale jestem już zmęczona tą sytuacją i nie chcę pisać 4 wersji, żebyś mnie pochwalił.

Idę do lochów pogrążoną w żalu i smutku

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tekst jest bardzo ciekawy. Podoba mi się też sam proces (wersje) - intencjonalnie bądź nie, nie ma to tutaj znaczenia - wyszedł ciekawy eksperyment, jak rzeczywistość wpływa na proces twórczy sprawiając, że celem może nie być "treść ostateczna", a raczej jej ewolucja w czasie. Sam eksperymentuję czasami, czy to z formą, czy właśnie z procesowaniem tekstu (i znaczeń) na osi czasu. Dla tego wszystko razem, włącznie z publikacją różnych wersji, odnajduję jako intrygujący, pobudzający zabieg.

Pozdrawiam.