Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zniewolonemu.................17.10.2000 Ty masz różne wzloty Ja tylko upadki Ty masz często kłopoty Ja- naiwność wariatki Nie łudzą cie podejrzenia Nikt Cie nie zaskoczy Ty masz trzeźwość myślenia i jedwabne, czarne oczy Masz wybór z pośród wielu Nie każdemu jednak wierzysz Chcesz?Nazwe Cie : przyjacielu Decyzja do Ciebie należy Twoje życzenia różne warte są spełnienia Ty masz gwarancje próżne Ja - tylko marzenia
blazen Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Niezły, rytmiczny monolog. ;o)
BeZDoMnA_ŁzA Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ..hmm... ...naiwnosc wariatki ..to chyba cos mojego..;)... ... ..a tak naprawde..hmm.. ..jest to pierwszy Twoj "dzieciak"..ktory mi sie nie podoba kompletnie... ..hmm.. ..beznadziejny...sorka..:)
okorinoko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kiedy czytałem.. słyszałem to jak piosenkę.. przy muzyce pomiędzy.. Manaam a Lombardem.. :) Pozdrawiam :)
chmura Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz nie jest zly, jednak stac Cie na wiecej. Dla mnie troche za malo wierszowaty jest. Wiesz za malo tu tych wszystkich szafirowych gwiazd milczenia i takich tam :D. Rymy tez moglyby byc nieco bardziej wyszukane. Chcialbym czytac takei rymy, jakie zrobilas w tym erotyku. Tresc Pierwsze co mi sie nasunelo to taki monolog Dawida do Goliata, tyle ze slabszy jest odpowiednikiem zenskim. No i Dawid nie chcial sie z Goliatem przyjaznic, a jedynie odrabac mu glowe w imieniu Boga Izraela :D A co do marzen, to czym bez nich byloby zycie. To wlasnie Dawid spelnil swoje marzenie, choc wydawalo sie, ze jest slabszy od Goliata, to on pokonal silacza i zyskal wieczna chwale... Tez wydawal sie naiwniakiem, wierzac, iz wyjdzie zwyciesko z tej walki. Goliat zas stapal twardo po ziemii, zlekcewazyl Dawida, za co zostal srodze ukarany... Nie zawsze warto realistycznie podchodzic do swiata, Kazdy z nas jak "syn Izraela" potrzebuje czasem pomarzyc. Jego marzenie stalo sie rzeczywistoscia... Dlaczego Twoje nie mialyby sie spelnic ?? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi