Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@Somalija

Kiedyś miałem książkę Zbigniewa Herberta pod tytułem: "Barbarzyńca w ogrodzie" - ukradła mi ją - komornikówna sądowa Olga Rogalska-Karakula i niech pani pilnuje ogrodu z krokusami...

Łukasz Jasiński 

Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@Somalija

Kiedyś miałem książkę Zbigniewa Herberta pod tytułem: "Barbarzyńca w ogrodzie" - ukradła mi ją - komornikówna sądowa Olga Rogalska-Karakula i niech pani pilnuje ogrodu z krokusami...

Łukasz Jasiński 

Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@Somalija

Kiedyś miałem książkę Zbigniewa Herberta pod tytułem: "Barbarzyńca w ogrodzie" - ukradła mi ją komornika sądowy Olga Rogalska-Karakula i niech pani pilnuje ogrodu z krokusami...

Łukasz Jasiński 

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @ViennaP   A wie pani: jaki najbardziej krwawy rytuał przeprowadzali pogańscy słowianie? Rytuał przejścia wobec sierot, otóż to: w chatach mieli dwa kamienne piece obok siebie - jeden był rozgrzany, a drugi służył jako zapasowy - gościnny, tak więc: jeśli przychodził znajda - sierota - musiał przejść przez piec, póki co: archeolodzy nie znaleźli żadnych kości w chałupniczych piecach, jak na zdrowy rozum: kamienne piece trudniej rozgrzać od metalowych, opiekunka sierot? Jaga - bardzo dobra czarodziejka, a Baba Jaga to twór chrześcijański - teraz mamy pełno wiedźm katolickich...   Łukasz Jasiński 
    • @piąteprzezdziesiąte   Jeśli chodzi o kobietę w ciąży i macierzyństwo, to: większość pracodawców umywa ręce i cały ciężar przechodzi na mężczyznę - partnera lub męża, jeśli kobieta jest samotna w ciąży - obowiązek opiekuńczy spoczywa na Państwie Polskim, de facto: to podatnicy ją utrzymują za pośrednictwem Opieki Pomocy Społecznej i Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, chyba, iż kobieta sama jest dyrektorką, prezeską i kierowniczką z dochodem miesięcznym - 20 000 zł - wtedy sama daje sobie radę, pozostaje jeszcze rodzina, przyjaciele i znajomi - z nimi to różnie bywa...   Łukasz Jasiński 
    • @Natuskaa Przeczytałem  z przyjemnością.  Pozdrawiam. 
    • @aff " Wypijmy za nasze trumny, zrobione ze stuletniego dębu, który posadzą nasze dzieci! " Pozdrawiam. 
    • @Leszczym Ideologia grubego szkła - z moczem  wsiąka w ziemię. I cierpliwie czeka na swojego wyznawcę  Pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...