Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Krótki wiersz o tu i teraz

Starzec

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

ciężko się komentuje zmieniające się komentarze, ale niech tam... przyjmuję jak jest :)

Występuje, ale chyba oboje wiemy, że nie to chodziło w Twoim komentarzu. Może się mylę , jednak tak myślę. Zostawmy to.

Pozdrawiam.

@m1234 a patrzyłeś/patrzyłaś w edycję co się zmieniło? Nic. Po prostu pomyliłam zapis.

A coś Cię ugryzło? (Skasowaleś/skasowałaś wszystkie swoje wiersze).

Właśnie o to chodziło w moim komentarzu, nie wszędzie stosuję metafory ;)

Również pozdrawiam 

Nie.

A usuwanie kontentu to u mnie stały element. Nie tylko tutaj. Tak sobie przyjąłem dawno temu i powtarzam, bo nie interesuje mnie budowanie wirtualnej tożsamości, a są też aspekty praktyczne, czyli fakt, że administratorzy nie umożliwiają wyłączenia indeksacji zawartości publikowanej na forum. Tak więc mamy błyskawiczną konsumpcję wszystkiego przez wyszukiwarki, a tym samym przez modele sztucznej inteligencji. Kończy się to permanentnym pożeraniem nas, naszych utworów, komentarzy, naszej tożsamości, którą w bajecznie prosty sposób można określić algorytmami.

Powiało filozofią ;) ale kwestia jest poważna - świadomość ludzka nie nadąża za rzeczywistością. To źle, bo takie fora jak to, z treścią tworzoną przez ludzi, powinny radykalnie chronić się przed technologiczny wykorzystaniem. Konsekwencje zaniechań dotkną nas wszystkich już niebawem.

Ale mniejsza z tym. Wróćmy do komentarza - masz rację, nie odczytałem literalnie. Mój błąd.

Pozdrawiam.

Edytowane przez m1234 (wyświetl historię edycji)