Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Klip Opublikowano 20 Lutego 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) Jest w miłośniku joggingu spod Brzeżna na skoki w boczek ochota bezbrzeżna. Po dociekliwych pytaniach żony stwierdza ciuteńkę tylko speszony: "To jest znajomość wyłącznie pobieżna". Edytowane 2 Marca 2025 przez Klip (wyświetl historię edycji) 10
m1234 Opublikowano 20 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) Uśmiechnąłem się :) Dobre. Chyba drobna literówka? Edytowane 20 Lutego 2025 przez m1234 (wyświetl historię edycji) 1
Klip Opublikowano 20 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2025 @m1234 Dziękuję bardzo. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę o podpowiedź.
m1234 Opublikowano 20 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic wielkiego, zdecydowanie może pozostać jak jest, bo jest rytm, jednak jakoś intuicyjnie czytam: "Kotku, znajomość ta jest pobieżna" W sumie bez znaczenia. 1
Klip Opublikowano 21 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2025 (edytowane) @m1234 Chyba masz rację. Poprawiłem (ale po swojemu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ). Dziękuję za wnikliwe czytanie. @Łukasz Jasiński @Marek.zak1 @Nata_Kruk Dziękuję za czytanie i pochwały. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 21 Lutego 2025 przez Klip (wyświetl historię edycji) 2
Klip Opublikowano 22 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2025 @iwonaroma, @Ajar41 Bardzo mi miło. Dziękuję.
Klip Opublikowano 28 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2025 @Sylwester_Lasota Dziękuję i kłaniam się nisko
Nefretete Opublikowano 1 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2025 @Klip Rymy są ok, ale metrum trochę miesza; ponieważ, w drugim wersie masz tak: 'na skoki w bok ochota bezbrzeżna.' ( _ _ !/ _ _ _ !/ _ _ _ !) (! — to sylaby akcentowane) Zobacz sobie, proszę: 'Wciąż skokiem na bok ochota bezbrzeżna.' ( _ _ _ !/ _ _ _ !/ _ _ _ !) A dalej masz: _ _ _ !/ _ _ _ !/ _ _ _ ! ( bez ostatniej _ _ _ !, warto pokombinować, jeśli chcesz?) _ _ _ !/ _ _ _ ! I ostatni wers: _ _ !/ _ _ _ !/ _ _ _ ! Z wtrąconym słowem 'Ta!' Ta! "To jest znajomość tylko pobieżna". ( _ _ _ !/ _ _ _ !/ _ _ _ !) I będzie bardziej 'Git', choć nadal jest! ________________________________________ Całość się podoba, więc uśmiech zostawiam. Pozdrawiam cię serdecznie 1
Klip Opublikowano 1 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2025 (edytowane) @Nefretete Serdeczne dzięki za wnikliwe czytanie skończone jednak polubieniem. Przyznaję ze wstydem, że trafiły mi się aż trzy babole. Na szczęście, dzięki Twojej życzliwej pomocy mogłem się poprawić, a to wstydu nie przynosi. Pozdrawiam serdecznie Edytowane 2 Marca 2025 przez Klip (wyświetl historię edycji) 1
Nefretete Opublikowano 1 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2025 @Klip Ja również cieszę się z Twojej obecności pod Moim limerykiem, gdzie zostawiłem coś, co może cię zainteresować. ____________________________________ Jaki tam wstyd? Przestań, proszę cię! Te całe anapesty, amfibrachy, neony i inne jeszcze — wdrażamy z teorii, pisząc w praktyce, choć to takie proste się wydaje, to jednak nie jest, uwierz mi na słowo. Pozdrawiam cię serdecznie
Gizel-la Opublikowano 1 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2025 (edytowane) Pewien biegacz mieszkający pod Oławą, od lat biega tylko jedną stroną- prawą. Kiedyś zrobił w lewo - hyc! A tu falstart, śmiech i...nic, teraz chociaż jedna żona bije brawo... Edytowane 1 Marca 2025 przez Gizel-la (wyświetl historię edycji) 2
Nefretete Opublikowano 1 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2025 @Gizel-la Do 'Angory' śmiało można przesłać, albo gdzie indziej! Brawo biję i uśmiecham się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam 1
Gizel-la Opublikowano 2 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2025 @Nefretete dziękuję, pozdrawiam również! Ale pomysł miał Klip! Był pierwszy :). 1
Rekomendowane odpowiedzi