Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@ViennaP

Premier Izraela Benjamin Netanjahu jest ścigany międzynarodowym listem gończym przez Międzynarodowy Trybunał Karny w Hadze i Donald Trump nałożył sankcje na wyżej wymieniony trybunał, niech pani rzuci okiem na moje teksty - "Cum Tabula Rasa - Adventure" i "Sumka" - zawsze proszę sprawdzać daty powstania danego tekstu - na dole, a nie - na daty: publikacji - na górze, dalej: jeśli chodzi o zakupy uzbrojenia dla Polski - jestem jak najbardziej - za, otóż to: nie mam postawy pacyfistycznej, jako pogański racjonalista - libertyn i intelektualny biseksualista - uniwersalny - jestem antyklerykanym propaństwowcem - patriotą, proste i logiczne? A kto jest odpowiedzialny za wybuch Drugiej Wojny Światowej? Angielska Grupa Milnera...

Łukasz Jasiński 

Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@ViennaP

Premier Izraela Benjamin Netanjahu jest ścigany międzynarodowym listem gończym przez Międzynarodowy Trybunał Karny w Hadze i Donald Trump nałożył sankcje na wyżej wymieniony trybunał, niech pani rzuci okiem na moje teksty - "Cum Tabula Rasa - Adventure" i "Sumka" - zawsze proszę sprawdzać daty powstania danego tekstu - na dole, a nie - na daty: publikacji - na górze, dalej: jeśli chodzi o zakupy uzbrojenia dla Polski - jestem jak najbardziej - za, otóż to: nie mam postawy pacyfistycznej, jako pogański racjonalista - libertyn i intelektualny biseksualista - uniwersalny jestem antyklerykanym propaństwowcem - patriotą, proste i logiczne? A kto jest odpowiedzialny za wybuch Drugiej Wojny Światowej? Angielska Grupa Milnera...

Łukasz Jasiński 

Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@ViennaP

Premier Izraela Benjamin Netanjahu jest ścigany międzynarodowym listem gończym przez Międzynarodowy Trybunał Karny w Hadze i Donald Trump nałożył sankcje na wyżej wymieniony trybunał, niech pani rzuci okiem na moje teksty - "Cum Tabula Rasa - Adventure" i "Sumka" - zawsze proszę sprawdzać daty powstania danego tekstu - na dole, a nie - na daty: publikacji - na górze, dalej: jeśli chodzi o zakupy uzbrojenia dla Polski - jestem jak najbardziej - za, otóż to: nie mam postawy pacyfistycznej, jako pogański racjonalista - libertyn i intelektualny biseksualista - uniwersalny jestem antyklerykanym propaństwowcem - patriotą, proste i logiczne?

Łukasz Jasiński 

Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@ViennaP

Premier Izraela Benjamin Netanjahu jest ścigany międzynarodowym listem gończym przez Międzynarodowy Trybunał Karny w Hadze i Donald Trump nałożył sankcje na wyżej wymieniony trybunał, niech pani rzuci okiem na moje teksty - "Cum Tabula Rasa - Adwenture" i "Sumka" - zawsze proszę sprawdzać daty powstania danego tekstu - na dole, a nie - na daty publikacji - na górze, dalej: jeśli chodzi o zakupy uzbrojenia dla Polski - jestem jak najbardziej - za, otóż to: nie mam postawy pacyfistycznej.

Łukasz Jasiński 

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Domysły Monika A czego tu się bać? Krytyki? Przecież bażanty, oprócz swoich kolorów mają coś z gołębia, co kamuflują, ale niekoniecznie przed czaplami -:)) Pozdro!
    • @Robert Wochna boję się napisać co mi po myśli chodzi choć mnie korci ... Zapamiętam ten wiersz z pewnością

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @zielarz piękne.... Wzruszające i piękne 
    • Wyliczanka jak wytłaczanka  dwadzieścia różnych skorupek jajek jednym w okno młynarza celnie rzucę, co mąki od piachu odróżnić nie umie.    Pięć dam kotom na pożarcie, ich szarą sierść rozjaśnie. Siódme w komin rzucę, sądzą obrus babie zapaskudzę.   Dwa kolejne na patelni rozbiję,  złość w apetyt niech mi się wbiję. Tym młodzieńcom, co pod oknem tak się śmieją  kogiel - mogiel z cukrem sporządze.   Resztę na później zostawię, bo mnie to wyliczanie ...   Zmęczyło okropnie.
    • Gdy dąb koronę liśćmi trwoni,   czas, jak żebrak, po niebie kroczy - W sękach pnia płacz wieków się gości, a kręgi w rdzeniu to milczących ojców oczy.   Rzeka, co głazom pieśń odmawia, nocą do zimnych trumien płynie - Niesie kurz gwiazd, łzy mgieł porannych, A w swym sercu wiecznie już ginie.     Człowiek - iskra, co w pyle drży,   w szkle godzin twarz próchnem znaczy.   Lecz wiatr mu szepcze: „Twój dom nie stoi - W korzeniach burz i w piołunie rozpaczy”.     Gdy księżyc krew zastygłą sączy,   świt rozcina czarny całun dni…   Prawda nie w tym, co trwa, lecz w tym, co pęka,   gdzie wieczność z chwilą dzieli rdza.     A wiatr ziarna w ziemię chowa,   gdzie śmierć i życie dzieli chwila - Każdy upadek to nowa pieśń,   Co z martwych liści wiosnę wyrywa.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...