Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpadłam na ułamek sekundy, by się publicznie zdziwić: a gdzież ta Wiosna, a gdzież ona?!, jak termometry wskazują -11°C! Nie żebym marudziła z tego tytułu, ale coś mi się widzi, że Wiosna siedzi w cieplutkim sweterku, przykryta kocykiem i popija herbatkę z imbirem i miodkiem

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To jest cudo!

Łaskawe poranki... 

Przyznam, że nie używam tego zwrotu, ale wypożyczę od Autorki i będę zaklinała każdy dzień, by zaczął się Łaskawym porankiem

Pozdrawiam

Opublikowano

Ależ piękny komentarz

Nie wiem co mnie tak wzięło.

Chyba chodzi o połączenie długości fal światła właśnie na lekko białej powietzchni.

Cud taki, duży dość mróz bez śniegu wyczarował lekki wiosenny płaszczyk, taki że ładny w delikatnym pastelu odcieni wiosny, ale zimno w nim! 

Rozpogogodzone mroźne niebo, ale slońce znacznie już wyżej. U mnie to wogóle jest tak, że ja mam pasmo gór na wschodzie z przełęczą jak tarcza zegara i razem ze zmianą pór roku, latem wschodzi znacznie przed nią! A teraz oscyluje właśnie tuż nad nią, gdy wychodzimy z domu. Tak będzie jeszcze jakiś, krótki czas, bo ten kąt, jeszcze w zależnosci od pogody, ilości chmur, wiatru lub jego braku, kierunku, okazuje się to być bardzo zmienne i to jest tylko czasem, by tak utrafić wprost w ten wyskok tuż nad tę tarczę i taki rodzaj delikatnego różu, oj pewnie dziś będzie już inaczej. Pzdr  

Opublikowano

A wogóle to ludzie kiedyś wstawali według zegara przyrody, tuż przed świtem, by nie marnować światła. Jeszcze na tyle póxno, by się wyspać, na tyle wcześnie, by mieć wystarczająco całego dnia