Ten utwór został doceniony przez użytkowników. wierszyki Opublikowano 24 Stycznia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Po drugiej stronie taki sam zegar — sumiaste wąsy, bo nakręcany, gdy tylko zajrzysz choćby i w butach, w centralnej części domu, nie ścianie — morza szum z wielkiej muszli, aż taka, aby cię zabrać w słodkie podróże po egzotycznych, SAN do Cannes, krajach, aż się i powrót do niej i dłuży i jeszcze babcia wychodzi z pieskiem, i jeszcze piesek wchodzi po schodach, a co wybierasz, gdy delegacja — gniazdko żelazka, dracen bez wody? ;-) Edytowane 24 Stycznia przez aff kolor, San, sumiasty, słodkie (wyświetl historię edycji) 8
wierszyki Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, dodałam jeszcze jeden przecinek, w sumie niekonieczny, ale wydaje mi się, że lepiej z nim :-) 1
Łukasz Jasiński Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @aff Dobra, zrobię wyjątek dla świętego spokoju... Po drugiej stronie taki sam zegar, w sumie ma wąsy, jest nakręcany, gdy tylko zajrzysz, choćby i w butach w centralnej części - domu - na ścianie morza szum z wielkiej - muszli - to taka, aby cię zabrać ze sobą w podróż po egzotycznych jak San de Cannes, tak i powrót zbyt długi jest - do niej i jeszcze babcia wychodzi z pieskiem i jeszcze piesek wchodzi po schodach, a co wybierasz - to delegacja - gniazdko żelazka - dracen bez wody? Tak po prostu czytam... Łukasz Jasiński 2
wierszyki Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też fajnie :) Jest taki autobus marki San Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mój tato takim jeździł po Europie z przedstawieniami, tutaj to zgubiłeś :) To takie faktyczne mieszkanko jedno z wielu podobnych. Takie zegary zwykłe stały na telewizorach, to były te święte miejsca centralne. Także, każdy na jakieś swoje, wiele innych, niezamienialne. Dzięki bardzo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Łukasz Jasiński Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) San to jest rzeka w południowo-wschodniej Polsce i jest prawobrzeżnym dopływem Wisły, a mój ojciec był kierowcą w Miejskich Zakładach Komunikacyjnych, patrz: wiersz - "Kierowca" - prowadził węgierskie Ikarusy, acha, kupił sobie Poloneza, sprzedał: kupił - Peugeota, sprzedał: kupił - Volkswagena, sprzedał: kupił - nie pamiętam już jaki... Nigdy mnie nie interesowały samochody, a podróżować lubię, jednak: nie zmarnuję tego - czego przez trzy lata walki doświadczyłem, także: lokalu socjalnego - walczyłem o najem trzy lata, trzeba było wcześniej myśleć, kiedy byłem osobą nielegalnie bezdomną i mieszkałem tymczasowo w różnych miejscach, może pani rzucić okiem na esej rodzinny - "Saga" - nie mam siły po raz kolejny o tym samym rozmawiać... Łukasz Jasiński Edytowane 24 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) @aff .. Łukasz... podał już co nieco.. jak w I- szej... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Temat super... niektóre wersy do uładzenia stylistycznego... W II- giej... ze sobą, jak podaje Łukasz... ... mam problemy z myszką... za troskę z Twojej strony o panie, w tym wieku.. plusik. Edytowane 24 Stycznia przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
wierszyki Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sumie dziękuję, troszkę przyjrzałam się na spokojnie swojemu testowi :-) Troszkę poprawiłam. Natomiast: I w butach jak kot w butach, jest bardzo dobrze :-) Jak najbardziej zegar NIE na ścianie., tylko na telewizorze, ale już go nie chcemy ;-) Dziękuję i pozdrawiam serdecznie :-) Dawno nikomu nie chciało się już komuś tak poprawiać :D Dziękuję @andreas i @Rafael Marius i @Łukasz Jasiński i @Nata_Kruk :-) 3
poezja.tanczy Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia @aff Bo co bez wody, tutaj zostanie To jak żelazko, pewne przegrzanie Ciekawie Zajmująco :) M. 1
Czarek Płatak Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia „gniazdko żelazka, dracen bez wody” oddczytuję jako metaforę wyboru między rzeczami koniecznymi, praktycznymi, ale pozbawionymi życia („gniazdko żelazka”) a czymś, co jest żywe, lecz zaniedbane („dracen bez wody”). Jak pytanie o priorytety w naszym życiu – czy wybieramy pragmatyzm kosztem emocji i duchowości, czy próbujemy zachować równowagę. 1
Rekomendowane odpowiedzi