Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Dreszczem na skórze

Rekomendowane odpowiedzi

ciii
podejdź bliżej 
staję naga przed tobą
nie odwracaj oczu
dawno zgubiłam wstyd
poliż wzrokiem

ciii
świetliki 
układają litery w wersy
gasną dreszczem na skórze 
obnażona wierszem
na wierzch nakładam 
siebie dla ciebie 

na stos 
na stos

popiół rozbłyśnie jak brokat

Dodam: pani tożsamość łatwo można zweryfikować, nomen omen: Tomasz Sobieraj na Facebooku prezentuje własną nagość artystyczną na łonie natury - bez problemu może to pani sprawdzić, oczywiście: nie przepadam za ludźmi, którzy ukrywają własną twarz i tożsamość - to w większości przypadków prowokatorzy i donosiciele.

Łukasz Jasiński 

@Jacek_Suchowicz

Bo tak też można, zresztą: ile razy można czytać i słuchać bogoojczyźnianych tekstów, puenta jest po prostu aluzją do pozycji seksualnej - mężczyzna leży, a kobieta siada na stos i popiół rozbłyśnie jak brokat - to aluzja do orgazmu, proste i logiczne?

Łukasz Jasiński 

@Laura Alszer

Tylko mądrzy ludzie popełniają błędy, natomiast: głupcy tkwią w dogmatach, ideologiach i doktrynach, a zresztą: jeśli jest pani urażona moim błędem - proszę o łaskawe wybaczenie, więcej nie będę zawracał pani głowy.

Z poważaniem 

Łukasz Jasiński 

@Laura Alszer

im bardziej wchodzę w treść tym bardziej przeszkadza mi ten 2 x "na stos" i gdyby nie to zostawiłbym serducho

Proszę przekonać mnie do swoich racji jeśli się mylę, albo zostawić w niedosycie 

@Łukasz Jasiński

obrażanie jest bez sensu autor pisze tak jak umie czytelnik tak jak umie interpretuje - każdy po swojemu

w skrajnych przypadkach autor dowie się od czytelnika o czym napisał - mógł nie wiedzieć

Kochani na tym polega urok tego portalu - pełny luzik

Serdecznie pozdrawiam

Edytowane przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)

@Jacek_Suchowicz

Nie, panie Jacku, większość tutejszych użytkowników choruje na egoizm i narcyzm - nie sprawdza profilów, tym bardziej: aktywności na innych portalach, poza tym: jestem starym wygą - wypunktowałem na Nieszufladzie Jacka Dehnela i publikowałem w Krytyce Literackiej u Tomasza Sobieraja, natomiast: za panią Laurę trzymam kciuki, aby udało się jej wydać tomik wierszy - taki ma cel.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

@Laura Alszer

Nie, proszę pani, wolę zachować dystans, poza tym: jestem bezpośredni i mówię co myślę - już nieraz miałem kłopoty... Przechodząc na bezpośredni kontakt (ty) - obie strony wyrażają wtedy zgodę na przekroczenie pewnej granicy intymnej, jeśli będziemy na kontakcie pośrednim (pani/pan) - wtedy zachowujemy w sposób instynktowny dystans.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

@Laura Alszer

Na stopie koleżeńskiej i intymnej możemy mieć bezpośredni kontakt, tymczasem: realnie pani nie znam, tylko: wirtualnie - poznałem panią dziś, dalej: na stopie towarzyskiej (tutaj) i zawodowej należy używać kontaktu pośredniego, kończąc: dziękuję za okazanie szacunku...

Łukasz Jasiński