Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Nata_Kruk

Nata_Kruk

3 godziny temu, Gizel-la napisał(a):

"żórawki vel żurawki", 

@Gizel-la... ciekawe skojarzenie... o żurawiu nie pomyślałam... :) Dziękuję za sympatyczny komentarz.

@Jacek_Suchowicz ... można i to słowo, i to... :) Ale fakt pozostanie faktem, że jako mała  dziewczynka, na żarówkę mówiłam.. żurawka.. stąd 'to to', jw. Niech się snują w wersach wspominki.  Dziękuję Wam za zajrzenie i słowa pod...

@Bożena Tatara - Paszko.. także dziękuję.

Pozdrawiam Was.

Nata_Kruk

Nata_Kruk

"żórawki vel żurawki", 

@Gizel-la... ciekawe skojarzenie... o żurawiu nie pomyślałam... :) Dziękuję za sympatyczny komentarz.

@Jacek_Suchowicz ... można i to słowo, i to... :) Ale fakt pozostanie faktem, że jako mała  dziewczynka, na żarówkę mówiłam.. żurawka.. stąd 'to to', jw. Niech się snują

w wersach wspominki.  Dziękuję Wam za zajrzenie i słowa pod...

@Bożena Tatara - Paszko.. także dziękuję.

Pozdrawiam Was.

Nata_Kruk

Nata_Kruk

"żórawki vel żurawki", 

Gizella... ciekawe skojarzenie... o żurawiu nie pomyślałam... :) Dziękuję za sympatyczny komentarz.

@Jacek_Suchowicz ... można i to słowo, i to... :) Ale fakt pozostanie faktem, że jako mała dziewczynka,

na żarówkę mówiłam.. żurawka.. stąd 'to to', jw. Niech się snują w wersach wspominki.

Dziękuję Wam za zajrzenie i słowa pod...

@Bożena Tatara Paszko.. także dziękuję.

Pozdrawiam Was.

• Dodaj nową pozycję...