Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Natuskaa    Dziękuję bardzo za wizytę,  czytanie i aprobatę

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

.    Tak, racja - "(...) każdy kot jest inny (...)". Pisząc powyższe, kierowałem się wspomnieniami o pewnej kotce. Najprawdopodobniej innej od Twoich kocich domowników.    ."(...) Seria o zwierzętach? (...)" Jeżeli nazwać człowieka zwierzęciem i założyć, że w "Lustrze" bardziej chodzi o niego jako takiego, niż o oddzielony odeń obraz jego samego i o lustro właśnie. To raczej swoisty tryptyk; stąd powtórzone w pierwszych zdaniach "Tak, to ja."    Poniedziałkowe pozdrowienia. 
    • Człowiek który umarł, wszystko już widział.   Czy to nie jest nudne, na górze pływać ?   Człowiek, który umarł jest bohaterem. Bardzo go kocham lecz nie wie kim jestem.   Człowiek, który umarł ma własny pomnik .  Ma też własną księgę, swojej osoby . Człowiek, który umarł był kiedyś ważny.   Wokół nas chodził kiedy był mały .  Człowiek, który umarł wszyscy go znamy.   Lecz tak rzadko się razem spotykamy.   Człowiek,który umarł pozwolił mi żyć .  Więc teraz żyje, sam mogę jeść i pić .  Człowiek, który umarł, znowu podpuszcza .  Chciałby być obok, chciałby żyć tutaj .  Nie martw się duchu, jestem tak blisko. Już tylko chwila, pociąg jedzie szybko .  Człowiek, który umarł będziemy razem . Wezmę twą ręke, me usta nią wskaże .  Tak jak sam chciałeś, jestem tu dla ciebie .  Może zamilkniesz gdy sam się poświęce .  Wspaniała idea, bardzo szlachetna Umrzeć dla kogoś, dla czyjegoś szczęścia
    • @Stracony …może lepiej proszę poczekać na drugi-:)Roboczy tytuł” Na krańcach klawiatury spotkały się pokolenia”…przyznaję że jest inny jak” bieg w ludziach”-:)…ale w ogóle dziękuję za „ zatrzymanie się” Pozdrawiam..i super że poezja nareszcie w tym „ przejedzonym” świecie znowu trafia do ludzi i prowokuje…
    • Niezła ironia. 
    • @aff To mamy już jeden wspólny mianownik ;)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...