Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
_M_arianna_

_M_arianna_

Hesia z Nikąd, chwilowo mając pełną kieszeń,

inwestycję podjęła w swoim interesie.

Dopełniając w sprawie taktu

dała numer do kontaktu...

Czy wykonawcy do niej mogą dodzwonić się?

_M_arianna_

_M_arianna_

Hesia z Nikąd, chwilowo mając pełną kieszeń,

inwestycję podjęła w swoim interesie.

Dopełniając w sprawie taktu

dała numer do kontaktu...

Czy wykonawcy do niej dodzwonić mogą się?

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Yavanna piękny sen. Pozdrawiam świątecznie:)
    • pisanie wierszy jest takie niemodne zaciskam nerwowo dłonie...-  kto zauważy pierwszy, że pisać chcę nie tylko o twojej urodzie lecz i twojej duszy zamkniętej jak moje wersy    
    • gdzie schować wspomnienia do szkatułki czy do dzbanka żeby były zawsze pod ręką by nie kryło ich zapomnienie   a może lepiej je wspominać ciągle nie tylko od święta nie chować po ciasnych kątach niech będą wciąż na wierzchu   podpowiedzcie mi proszę mili izolować je czy nie bo ja już  sam nie wiem co mam zrobić z nimi by ich nie skrzywdzić
    • ~~ Hipokryzja z podłym chamstwem konkurują w wystąpieniach postaci, będacych politykami PiS z pierwszych szeregów tej, obłąkańczej sekty. Bardzo wielu migrantów, z wizami zalegizowanymi przez polskie władze z okresu rządów przesyconej prywatą swoich interesów grupy, byli i nadal są wyłapywani na granicach wielu państw - od Niemiec po USA.   Tymczasem ci piewcy "prawa i sprawiedliwości" nadal próbują wmówić swojemu elektoratowi z mianem "ciemnego ludu", że winę za napór emigracji wschodniej na Europę - w tym Polskę - ponosi Tusk ze swoją polityką.   Brakuje w polskim słownictwie określeń uznawanych za w miarę kulturalne dla takich postaw, które to są jedynie wycinkiem w całokształcie zachowań omawianej grupy politycznej, w okresie ich rządów.   Chamsko / podłe sposoby zaboru grosza publicznego dla realizacji swoich, partyjno / prywatnych planów - udokumentowane w sposób nie budzący żadnych wątpliwości - są przez bliskich Jarosławowi Kaczyńskiemu określane w obecnie prowadzonych prokuratorskich dochodzeniach mianem politycznej zemsty za ich rzekomo "prawnie / sprawiedliwe" postawy wobec Ojczyzny.   Dla mnie - byłego ministranta w Kościele rzymsko / katolickim - szczególnie przerażającym jest fakt mariażu tej instytucji z władzą świecką, zbudowaną w całości z osób związanych z PiS, będących tożsamymi omawianych powyżej.   Wierchuszka ugrupowania politycznego, kłamliwie wywodzącego swą nazwę od prawa i sprawiedliwości, ma tyle wspólnego z moralnie prawidłowym odbiorem dla znaczeń owych określeń, co dzisiejsi hierarchowie polskiego Kościoła z pierwotną Ewangelią, winną kształtować tę religię w każdym wymiarze społecznym ..   Dla nich przyjaznymi krajami (na dzień dzisiejszy) pozostał wybór pomiędzy Białorusią (Łukaszenka), a Węgrami (Orbán) - obydwaj zadeklarowani przyjaciele Rosji (Putina) - skąd mogą bezpiecznie opluwać nasz Kraj - Polskę.   O czym to świadczy? Ano o pozbawionych kamuflażu prawdziwych postawach w poczynaniach owej, zobligowanej wobec wschodniego mocodawcy grupy. Czyżby niedługo już, kolejni uciekinierzy zechcą szukać schronienia bezpośrednio w Moskwie ..?? ~~
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...