Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
andrew

andrew

rozpal ogień 
niech płonie 
niech grzeje marzenia

pofruną 

znajdą swoje miejsce 
wychodząc z cienia 

4.2024 

andrew

andrew

rozpal ogień 
niech płonie 
niech grzeje marzenia 

pofruną 
znajdą swoje miejsce 
wychodząc z cienia 

4.2024 

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Schodziliśmy się z A ładnych kilka lat. Cóż, postanowiliśmy zbudować relację. Chcieliśmy ją nawet postawić na skale, choć zdaje się grząski grunt się z tego zaczął robić i to w dodatku systematycznie. Potem się pobraliśmy, bo przyszedł czas na legalizację związku. W sumie wesele miało wydźwięk nie najgorszy. Były, owszem były, żwawe tańce. No a potem grunt zaczął uciekać nam spod nóg, a okoliczności zewnętrzne były najogólniej mówiąc niezbyt sprzyjające. Cóż, doszliśmy do przekonania, że dochody trzeba zaplanować. Że trzeba przewidzieć możliwość rozstania. A, pragmatyczna jak A mają w zwyczaju, ot nie mówiła o każdym zarobku. Ja również, gdzieś lokowałem trochę ukrytych małżeńsko dochodów. Z jakich powodów? Ano takich, że niespecjalnie byliśmy siebie pewni. I że powstał w naszych głowach czarny scenariusz, a właściwie nawet dwa równoległe czarne scenariusze. Można nawet podsumować, że ze sobą zgodne. No ale potem przyszły na nasz adres dwa pisma z urzędu skarbowego. No i dopiero wtedy zrobiło się między nami „zabawnie”. Cóż, od tamtej pamiętnej draki nad drakami oboje, bo ja i A, jakby ująć, oględnie mówiąc nie przepadamy za urzędem skarbowym i jego demaskatorską rolą w naszym dość skomplikowanym życiu i nie najłatwiejszym związku. Krótko mówiąc całkiem sporo było tego wyjaśniania, a sam wymiar podatków nie był wcale najważniejszą z zapadłych kwestii. Najciekawsze w tym wszystkim były nasze miny. Układały się bowiem w piękne poplątanie z pomieszaniem niewinnych ocząt z szelmowskimi uśmiechami.   Warszawa – Stegny, 21.12.2024r.
    • czy ty jesteś niepraktyczna i rozrzutna gdy nastroje i emocje w nas pobudzasz przecież widzieć doskonale wokół umiesz czego okiem nie zobaczą nigdy ludzie   lecz przekupić już się dałaś wiele razy niby służąc dyktatorom okupantom a w podtekście potrafiłaś wręcz wyrazić swe wartości - te dla których żyć jest warto :)  
    • Zawsze mnie cieszy, gdy ktoś tak ładnie nie rymuje :)  
    • @Nata_Kruk pozdrawiam  @Jacek_Suchowicz @Jacek_Suchowicz Hiala to starszy pan, ale za życzenia i pozdrowienia pięknie dziękuję - pozdrawiam serdecznie  @violetta sypać ma prawie wszędzie już jutro-ukłony z uśmiechem posyłam 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...