Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• ~~ Hipokryzja z podłym chamstwem konkurują w wystąpieniach postaci, będacych politykami PiS z pierwszych szeregów tej, obłąkańczej sekty. Bardzo wielu migrantów, z wizami zalegizowanymi przez polskie władze z okresu rządów przesyconej prywatą swoich interesów grupy, byli i nadal są wyłapywani na granicach wielu państw - od Niemiec po USA.   Tymczasem ci piewcy "prawa i sprawiedliwości" nadal próbują wmówić swojemu elektoratowi z mianem "ciemnego ludu", że winę za napór emigracji wschodniej na Europę - w tym Polskę - ponosi Tusk ze swoją polityką.   Brakuje w polskim słownictwie określeń uznawanych za w miarę kulturalne dla takich postaw, które to są jedynie wycinkiem w całokształcie zachowań omawianej grupy politycznej, w okresie ich rządów.   Chamsko / podłe sposoby zaboru grosza publicznego dla realizacji swoich, partyjno / prywatnych planów - udokumentowane w sposób nie budzący żadnych wątpliwości - są przez bliskich Jarosławowi Kaczyńskiemu określane w obecnie prowadzonych prokuratorskich dochodzeniach mianem politycznej zemsty za ich rzekomo "prawnie / sprawiedliwe" postawy wobec Ojczyzny.   Dla mnie - byłego ministranta w Kościele rzymsko / katolickim - szczególnie przerażającym jest fakt mariażu tej instytucji z władzą świecką, zbudowaną w całości z osób związanych z PiS, będących tożsamymi omawianych powyżej.   Wierchuszka ugrupowania politycznego, kłamliwie wywodzącego swą nazwę od prawa i sprawiedliwości, ma tyle wspólnego z moralnie prawidłowym odbiorem dla znaczeń owych określeń, co dzisiejsi hierarchowie polskiego Kościoła z pierwotną Ewangelią, winną kształtować tę religię w każdym wymiarze społecznym ..   Dla nich przyjaznymi krajami (na dzień dzisiejszy) pozostał wybór pomiędzy Białorusią (Łukaszenka), a Węgrami (Orbán) - obydwaj zadeklarowani przyjaciele Rosji (Putina) - skąd mogą bezpiecznie opluwać nasz Kraj - Polskę.   O czym to świadczy? Ano o pozbawionych kamuflażu prawdziwych postawach w poczynaniach owej, zobligowanej wobec wschodniego mocodawcy grupy. Czyżby niedługo już, kolejni uciekinierzy zechcą szukać schronienia bezpośrednio w Moskwie ..?? ~~
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• dlaczego nie ufasz mi człeku i wątpisz w siłę moc moją stworzyłem ciebie - nie w grzechu i jestem twoją Ostoją   ty ciągle się dajesz ogłupić dopuszczasz myśli te czarne miast usiąść i wolę swą skupić krzyknąć: Jezu Ty się tym zajmij"*   * słowa księdza Dolindo Ruotolo :)  
    • @Falkone ładnie z żalem ale rozumiem że za późno - pozdrawiam 
    • czy umiem pojednać się wrogiem mam przyznać że białe jest czarne mi wmawia na wszystkie sposoby bo za to kasiorkę ogarnął    i zdania nie zmieni swojego choć szkodzi kantuje nas wszystkich wyśmieje i zadrwi on z tego i już zwyciężyłem - pomyśli :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...