Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
viola arvensis

viola arvensis

Czy myślisz o mnie ciepło w ten zimowy czas?

Czy w sercu choćby iskrę dla mnie małą masz?

Czy mógłbyś się rozżarzyć pod dotykiem mym ?

Czy mogło by się zdarzyć kilka miłych chwil? 

Nim zasnę składam sobie w myślach obraz twój, 

lecz smutek mnie ogarnia, bo nie jesteś mój.

Chodź, scałuj moją łezkę, to dla ciebie lśni,

i zamień na kochanie wszystkie przyszłe dni.

viola arvensis

viola arvensis

Czy myślisz o mnie ciepło w ten zimowy czas?

Czy w sercu choćby iskrę dla mnie małą masz?

Czy mógłbyś się rozżarzyć pod dotykiem mym ?

Czy mogło by się zdarzyć kilka miłych chwil? 

Nim zasnę składam sobie w myślach obraz twój, 

lecz smutek mnie ogarnia, bo nie jesteś mój.

Chodź, scałuj moją łezkę, to dla ciebie lśni,

i zamień na kochanie wszystkie przyszłe dni.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @m1234 jednym słowem wracamy do podziemia i analgowego tworzenia :)  @iwonaroma z wróciło na swoje miejsce BRAWO TY :D   ps. pozdrawiam ropuszy
    • @Manek  Frauenkirche. Cała książka dotyczy jednego zdarzenia. I faktycznie było tak, że ten kościół płonął ponad dobę, zanim się zawalił - i tak też jest w wierszu. 
    • @violetta   Zagłada Żydów w większości przeprowadzona została na okupowanych przez niemiecką Trzecią Rzeszę ziemiach polskich. Stanowiła, łącznie z zagładą Romów, bezprecedensową próbę wymordowania całych narodów przy użyciu metod przemysłowych, która nigdy wcześniej i później nie była przeprowadzona w takiej skali. Stanowiła systematyczny i realizowany przez aparat państwowy proces likwidacji całego narodu. Liczba żydowskich ofiar holocaustu jest szacowana na prawie sześć milionów, choć dokładna liczba nie jest znana z powodu braku kompletnej ewidencji oraz systematycznego niszczenia archiwów i zacierania śladów przez władze niemieckie w obliczu klęski wojennej. Jedną trzecią tej liczby - około dwa miliony, stanowiły dzieci. Liczba polskich Żydów wśród ofiar zagłady szacowana jest według różnych źródeł: od dwa i pół miliona do trzy i pół miliona osób.   Źródło: Wikipedia    Niech pani zauważy, nawet najbogatszy człowiek na świecie - Elon Musk - nie zdołał kupić Wikipedii (mimo wszystko: jest ona w miarę obiektywna), dlatego też: chodzi ostatnio sfrustrowany, nomen omen - wspiera on Alternatywę dla Niemiec - partię iście antypolską.   Łukasz Jasiński 
    • @violetta   Jeśli o mnie już można mówić w skrócie, to: jestem narodowym wolnomularzem - patriotycznym propaństwowcem, dlatego też: jestem akceptowany przez środowisko socjalistów (PiS) i narodowców (Konfederacja), proste i logiczne?   Łukasz Jasiński 
    • @violetta   "Barbara Nowacka, Włosi i Hiszpanie. Do niechlubnego grona, które powieliło nieprawdę historyczną o tak zwanych polskich obozach dołączyli Amerykanie."   Źródło: wPolityce    Tak, proszę pani: Koalicji pozostało już dwa i pół roku rządów - pani ulubieńcy zostaną postawieni przed Trybunałem Stanu, a Trzecia Droga, Koalicja Obywatelska i Nowa Lewica - zostaną zdelegalizowane przez Sąd Najwyższy jako piąta kolumna - niech pani nie ma żadnych złudzeń: PiS ma około trzydzieści pięć procent poparcia, natomiast: Konfederacja - osiemnaście procent, prezydentem zostanie Karol Nawrocki - dostanie on wsparcie w drugiej turze ze strony Sławomira Mentzena, proszę pamiętać: "Najwyższy Czas!" - wygrał przed Naczelnym Sądem Administracyjnym z Agencją Bezpieczeństwa Wewnętrznego w sprawie blokady strony i ruszyła lawina: "Myśl Polska" - też już nie jest blokowana i ja: tutaj - też, jesteście w ogromnej pułapce bez wyjścia - karaluchem do zadeptania, acha, wasza ulubiona telewizja - TVN - jest na sprzedaż i chce ją kupić prawicowy przedsiębiorca - Rafał Brzoska.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...