Ten utwór został doceniony przez użytkowników. kaarcik Opublikowano 6 Grudnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) Było całkiem przyjemnie Całkiem prosto Całkiem bez myśli Całkiem bez obaw Drażniących wnętrzności Aż nagle się pojawiło Bezszelestnie Refluksem i zgagą Z ciągłymi myślami Poranionymi od sztyletu lęku Zaścielone łóżko woła ,,przyjdź,, Myśl, wyj, konaj Jestem od dzisiaj dla Ciebie Witajcie hipochondryczne stany! Połóż głowę Uroń łzy Krzycz beznamiętnie Dotykaj każdego skrawka ciała Walcz sama W niezrozumieniu Umieraj Edytowane 6 Grudnia 2024 przez kaarcik (wyświetl historię edycji) 9
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) Zakończyłbym - "Umieraj jak Feniks!" Łukasz Jasiński Edytowane 6 Grudnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
kaarcik Opublikowano 6 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński dziękuję za sugestie :) Oby tylko nie narodził się podobnie w postaci lęków... 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) Matką wszystkich chorób jest stres, a więc: trzeba unikać nieodpowiednich ludzi i miejsc, dodam: jestem osobą niesłyszącą - posiadam umiarkowany stopień niepełnosprawności, słuch straciłem po operacji na nosie, prawdopodobnie przez źle użytą narkozę, słowem: mam nabytą niepełnosprawność, mało tego: kilka lat temu zostałem bezprawnie wyrzucony na warszawską kostkę brukową i na zdrowy rozum - powinien już dawno nie żyć... Łukasz Jasiński Edytowane 6 Grudnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Amber Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @kaarcik Wiersz silnym przekazem pozostawia wrażenie. Pozdrawiam. 1
kaarcik Opublikowano 6 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński a jednak żyjesz i to najważniejsze! Zapewne z perspektywy czasu patrzysz inaczej na tę sytuację, a każdy z nas doświadczył traum. Jesteś silnym mężczyzna! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Amber dziękuję bardzo 2
Rafael Marius Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hipochondria to faktycznie choroba niezrozumienia. Wiem coś o tym. 1
kaarcik Opublikowano 6 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Rafael Marius pomimo swojej irracjonalności dostrzegam w niej prawdę i mocno w nią wierzę... Cóż, liczę że to był tylko ,,taki dzień,, i nie aktywuje się bardziej 2
Rafael Marius Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czego Ci życzę, bo to straszna choroba. Jeśli ma ciężki przebieg eliminuje całkowicie z życia. U mnie trwała około 3 lat, ale to było dawno jakieś 25 lat temu. Zresztą nie ja jeden na tym forum z tym problemem się zmagałem. 2
kaarcik Opublikowano 6 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Rafael Mariusja miałam kryzys jakiś 2-3 lata temu, ale już myślałam, że poddam się po całości, teraz jakoś pół roku temu kolejny, jestem na farmakologii więc jest zdecydowanie lepiej, aczkolwiek miewam gorsze dni 3
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @kaarcik I trochę zdziczałym, samotnym i rzadko się uśmiecham i najprawdopodobniej już do końca życia będę mieszkał sam - jestem jak weteran, a weteranów nikt nie lubi - są oni ciężarem - wyrzutem sumienia, tak: bardzo się zmieniłem, praktycznie nikt ze starych znajomych mnie nie poznaje. Łukasz Jasiński 1
moina Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) @kaarcik gdybyś nie Ty napisała ten wiersz ...a przeczytała go z perspektywy "obcej osoby" co byś autorowi powiedziała ? ... Edytowane 6 Grudnia 2024 przez Domysły Monika (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) @kaarcik W moim przypadku to było tak: wrzucono mnie do patologii społecznej, a jak traktuję teraz ludzi? Brak zaufania, pogardliwie i bezlitośnie - dla mnie ludzie to w większości dwunożne ssaki agresywne - nie są zdolni do normalnej komunikacji, oczywiście: są wyjątki, a te wyjątki potwierdzają regułę, dajmy przykład: przez trzy lata w różnych miejscach spałem na twardym podłożu i teraz w lokalu socjalnym śpię na twardym materacu - nie zasnę na miękkim łóżku, nie warto mnie zmieniać - będę jeszcze gorszy. Łukasz Jasiński Edytowane 7 Grudnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 (edytowane) @kaarcik Mówiąc dosadnie: ludzie to tak naprawdę stadne muchy, które lecą do każdej kupy - nienawidzą motyli - one z kolei fruwają do nektarów, ludzie oceniają innych ludzi według własnej miary i interesują się cudzym życiem - uwielbiają ustawiać cudze życia, zamiast: zająć się własnym życiem, nieudacznicy, pasożyci i niewolnicy - zawsze będą niszczyć ludzi wolnych, mądrych i niezależnych twórczo, ludzie to w zasadzie plotkarze - nie są zdolni przyjmować merytorycznych argumentów, często własne winy przerzucają na innych - szukają kozłów ofiarnych, ludzie to dwunożne ssaki agresywne - działają na podstawie emocji - emocjami jest bardzo łatwo jest manipulować, mam jeszcze wymieniać? Łukasz Jasiński @kaarcik Dlatego też jestem za uregulowaną prawnie aborcją, karą śmierci i eutanazją... Łukasz Jasiński Edytowane 7 Grudnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 @kaarcik Ludzie to także złodzieje czasu, bo: wolny czas należy do wolnych ludzi i oni sami sobie organizują własny - wolny czas i to komuś nie jest na rękę, ludzie są jak grabie - grabią tylko w jedną stronę. Łukasz Jasiński 1
andreas Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 A na pozór jesteśmy zdrowi... Miłej niedzieli. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 @andreas Psychicznie i mentalnie jestem zdrowy: posiadam pełną świadomość i wiem co to jest odpowiedzialność, nie wziąłem żadnej szczepionki przeciwko tak zwanej pandemii koronawirusa i cały czas chodziłem bez maski, a fizycznie? Jestem po operacji na nosie i prawdopodobnie przez źle użytą narkozę - straciłem słuch i miałem również operację na lewym kolanie, tak: jestem - logikiem. Łukasz Jasiński
andreas Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński Ja też od razu wiedziałem, że ten "koronaświrus" to przekręt. Ile ludzi (wśród nich młodych sportowców) teraz umiera "nie wiadomo" z jakiej przyczyny. Pozdrawiam. PS A grypa w tym roku również nadejdzie.
Rafael Marius Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Życzę zatem powrotu do pełni zdrowia.
Rekomendowane odpowiedzi