egzegeta Opublikowano 30 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2024 Dorothy Donegan Ona nie gra w zespołach, bo sama jest zespołem. Illinois Jacquet The Man I Love z początku powściągliwie coraz śmielej euforia klawiatura rozwichrzona każda składanka niepowtarzalna Nokturn Es-dur op. 9 nr 2 potem Over The Rainbow Georgia On My Mind nieprzewidywalna palce grały stopy tańczyły jazz z klasyką klasyka w jazzie duch i ciało – w pełnej krasie Biały Dom – ona w transie aktorski popis – muzyczny szkwał anioły uciekły demonów nie widziano triumfował aplauz 4
egzegeta Opublikowano 31 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2024 @Rafael Marius Thanks w imieniu własnym i Dorothy Donegan. 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2024 @egzegeta Dziękuję, że przedstawiasz czytelnikom osobę Dorothy Donegan, bo jak twierdzi Wiki(pedia), była niezwykle utalentowaną Artystką. A trzeba dodać, że żyła w czasach, gdzie ani kolor skóry ani płeć, nie dodawały splendoru. Swoją drogą bardzo orzeźwiający utwór. W sam raz na szarugę za oknem. Pozdrawiam. 1
egzegeta Opublikowano 31 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2024 @piąteprzezdziesiąte Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, to prawda, ale doszłaby do wyżyn uznania, gdyby nie Jej ekstrawaganckie zachowanie przy klawiaturze; nie zawsze, ale często tak bywało zwłaszcza w starszym wieku. Bardzo dziękuję. PS Odnośnie do The Man I Love uważam, że poniższe wykonanie jest tak dobre, iż bracia Gershwin byliby zadowoleni :)
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2024 @egzegeta Założyłam wątek muzyczny Jazz, gdybyś chciał podzielić się jakimiś utworami, to albo w ogólnym wątku muzycznym, albo w tematycznym. Podoba mi się ekstrawagancja w starszym wieku, kojarzy mi się z wolnością i Iris Apfel. Pozdrawiam. 1
egzegeta Opublikowano 1 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2024 @piąteprzezdziesiąte Dziękuję, już tam trafiłem z moim ulubionym evergreenem - wykonawca Konstanty Wileński, aktualnie mieszkający w Kielcach.
egzegeta Opublikowano 5 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2024 Łukasz Jasiński Podziękowanie za zainteresowanie :)
Rekomendowane odpowiedzi