Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Corleone 11

Corleone 11

@Marek.zak1

Wszystko dobrze. Zapomniałeś jedynie, że wmieszałem w historię Jezusa i WspółMistrzów. Dlatego w opowiadaniu toczy się ona alternatywnym torem

Dziękuję Ci za odwiedziny, czytanie i komentarz. 

Serdeczne pozdrowienia.  

5 godzin temu, Somalija napisał(a):

@Corleone 11 Gdyby Arabowie nie weszli do Europy średniowiecze trwało by do dziś...

Najprawdopodobniej masz wiele racji. Ale to "Inna historia (...)", nie ta przedstawiona w podręcznikach. Przypomnę, że to właśnie przenikanie miałem na myśli. Naukowe, kulturowe, mentalne: inaczej przecież nie mogłoby być mowy o dialogu.  Prawda? 

Dzięki Ci wielce 🙂 . Pozdrawiam serdecznie. 

Corleone 11

Corleone 11

@Marek.zak1

Wszystko dobrze. Zapomniałeś jedynie, że wmieszałem w historię Jezusa i WspółMistrzów. Dlatego w opowiadaniu toczy się ona alternatywntm torem

Dziękuję Ci za odwiedziny, czytanie i komentarz. 

Serdeczne pozdrowienia.  

5 godzin temu, Somalija napisał(a):

@Corleone 11 Gdyby Arabowie nie weszli do Europy średniowiecze trwało by do dziś...

Najprawdopodobniej masz wiele racji. Ale to "Inna historia (...)", nie ta przedstawiona w podręcznikach. Przypomnę, że to właśnie przenikanie miałem na myśli. Naukowe, kulturowe, mentalne: inaczej przecież nie mogłoby być mowy o dialogu.  Prawda? 

Dzięki Ci wielce 🙂 . Pozdrawiam serdecznie. 

• Dodaj nową pozycję...